Coronavirusul a fost INFIRMAT la Suceava (video)

0

Suceveanca de 32 de ani, suspectată de infecție cu coronavirus, a avut mai mult de suferit de pe urma angajaților ISU, care au transportat-o, decât de pe urmele temutului virus.

Asta pentru că Ministerul Sănătății a fost informat de reprezentanții Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș că probele pacientei de 32 de ani din Suceava internată in Spitalul de Boli Infecțioase din Iași sunt negative pentru gripă și noul coronavirus.

Tânăra nu este infectată cu noul coronavirus.

În aceste condiții, medicii infecționiști din unitatea sanitară ieșeană au respirat ușurați și vor decide externarea sau tratament de specialitate pentru alte afecțiuni, dacă este cazul.

Vineri, femeia în vârstă de 33 de ani s-a prezentat la Spitalul Județean Suceava cu simptome de gripă.

Aceasta le-a spus cadrelor medicale că s-a întors din China în data de 30 ianuarie, iar după câteva zile a început să se simtă rău. Medicii suceveni au intrat imediat în alertă și femeia a fost izolată într-un salon din Secția de Boli Infecțioase.

Profesoara de 32 de ani din Suceava suspectată de infectare cu coronavirus a fost scăpată cu targa, vineri, de personalul medical care o transfera la Iași. Unul dintre ambulanțieri s-a împiedicat și a căzut când încerca să o urce pe femeie în autospeciala SMURD.

ISU Suceava a transmis un comunicat de presă în care spune că incidentul s-a produs din cauza suprafeței alunecoase. „În cursul zilei de astăzi (vineri – n.r.), unitatea noastră a fost solicitată pentru preluarea pacientei respective și asigurarea transportului cu Autospeciala de Transport Personal și Victime Multiple (ATPVM) la spitalul de boli infecțioase din municipiul Iași. La un moment dat, unul dintre paramedicii SMURD a alunecat pe platforma autospecialei, din cauza suprafeței alunecoase generate de temperaturile scăzute. Regretăm acest incident, însă asigurăm cetățenii de faptul că pacienta nu a avut de suferit și nici colegul nostru, paramedicul SMURD. Mai mult, colegul nostru a depus tot efortul, pentru a-i asigura protecția”, se arată în comunicatul transmis, vineri seara, de ISU Suceava.

Deja ai votat!
se încarcă...