Cupa Prieteniei pentru copiii din sistemul de protecție (foto)

0

Fotbalul este cel mai iubit sport, iar acest lucru l-au demonstrat copiii din sistemul de protecţie din judeţ. Vineri, în Sala Polivalentă din Dorohoi, zeci de copii și tineri din unitățile rezidențiale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani – Complexului de apartament „Casa Mea” Dorohoi, Complexului de apartament „Amicii” Dorohoi, Centrului de plasament „Sfântul Nicolae” Trușești, Centrului de plasament „Dumbrava Minunată” Pomârla și Complexului de apartament „Cireșarii” Botoșani – și copii din cadrul Fundației „Hand of Help” Botoșani, antrenați în spiritul fairplay-ului și al prieteniei, s-au întâlnit în cadrul celei de a V-a ediției „Cupa Prieteniei”.

La eveniment au fost oficiali ai județului, prefectul Alexandru Colbu, fost director adjunct la Protecția Copilului, vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta, conducerea DGASPC, instructorii de educație și specialiști ai instituției.

„Prima ediție a «Cupei Prieteniei» a debutat în 2015 și a reprezentat o șansă pentru copiii și tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-20 ani de a se face remarcați, de a-și face noi prieteni și de a dezvolta abilități sociale. Scopul acestei competiţii nu este acela de a încorona campioni sau stabili ierarhii, ci acela prin care copiii învaţă să piardă sau/şi să câştige, cum să se bucure de o victorie sau să treacă cu capul sus printr-o înfrângere. Mulţumim tuturor celor implicaţi”, a spus Dan Șlincu, directorul DGASPC Botoșani.

Ca orice competiţie, şi Cupa Prieteniei a avut câştigători. Primul loc a fost ocupate de echipa Cireșarii Botoșani, care a fost urmată de Casa Mea Dorohoi. Podiumul a fost încheiat de Hand of Help. Cele trei mențiuni au intrat în posesia echipelor Complexului de apartamente “Amicii”, Centrului de plasament „Sfântul Nicolae” Truşeşti și “Speranța” Pomârla.

Premiile individuale ale competiţiei au fost cucerite de: Daniel Drăsleucă -Casa Mea Dorohoi (cel mai tehnic jucător), Cosmin Marian Silion (cel mai bun jucător) și Mihai Tudoran (golgeterul competiției), ambii de la “Cireșarii”. Atât echipele, cât și fotbaliștii cei mai buni au fost premiați de un reprezentat al FC Botoșani cu tricouri, fanioane și materiale promoționale cu sigla prim-divizionarei, dar și de un reprezentant al clubului Inter Dorohoi.

Deja ai votat!
se încarcă...