Facilităţi pentru elevi, în Parcul Regional Cornişa

0

Primarul Cătălin Flutur a anunţat că 50 de copii din municipiul Botoșani, elevi ai Școlii 14, însoțiți de cadre didactice, au patinat ieri la Cornişa, în cadrul programului „Ora de educaţie fizică la patinoar”. Acest program se înscrie în categoria facilităţilor asigurate pentru elevi în Parcul Regional de Agrement Turistic şi Sportiv Cornişa.

„În prezența dascălilor lor, a reprezentanților complexului de la Cornișa și a mea, cei mici au savurat, timp de două ore, plăcerea de a aluneca pe gheață alături de colegi și prieteni. Programul <Ora de educaţie fizică la patinoar”, pe care l-am inițiat împreună cu echipa DSPSA și în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, este dedicat elevilor din învățământul școlar și liceal din municipiu. Până în prezent, 98 de copii botoșăneni au beneficiat de gratuitate, asistați de profesorii lor, conform programării”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

Potrivit edilului, în paralel, zona de agrement derulează programul „Bălăceală la Cornişa”, organizat în colaborare cu Inspectoratul Școlar Judeţean. „Dedicat preșcolarilor și școlarilor din tot județul, programul le asigură grupurilor organizate de elevi accesul gratuit la piscina interioară și la toate dotările și facilitățile conexe. Până la această dată, zeci de copii de la Casa de Copii Pomârla, Școala Gimnazială 1 Răchiți și dintre cei aflați în îngrijirea Protecției Copilului Dorohoi au făcut baie în piscina de la Cornișa, săptămâna viitoare fiind programată vizita a 64 de elevi ai Liceului de Artă <Ștefan Luchian>”, a anunţat primarul municipiului.

Edilul a apreciat că, prin aceste programe gratuite adresate copiilor, zona de agrement își demonstrează forța de atracție deosebită pe care o exercită asupra tuturor celor dornici de distracție.

Deja ai votat!
se încarcă...