Slujbă de pomenire pentru eroul botoşănean Mugur Călinescu

0

Frăția Ortodoxă „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință” – filiala Botoșani, Asociația „Scut botoșănean” și Uniunea „Vatra Noastră Românească” – filiala Botoșani organizează o slujbă de pomenire pentru eroul anticomunist Mugur Iulian Călinescu. Serviciul religios va avea loc joi, 13 februarie 2020, ora 16.00, la mormântul eroului, în Cimitirul „Pacea”.

„Ca o torță a ars și viața tânărului Mugur Iulian Călinescu, luminând meteoric cerul gri-întunecat al Botoșaniului comunist de la începutul anilor ’80. În toamna anului 1981, în plin comunism, Mugur Călinescu scria pe zidurile clădirilor din centrul orașului, cu litere mari, durerea care mocnea în sufletele românilor. Mesajele sale nu au reprezentat vreun act de bravadă adolescentină, ele au izvorât din cel mai profund și curat spirit de jertfelnicie, acel spirit pe care numai tinerețea ți-l poate da. A fost prins în urma unei mobilizări de forțe nemaiîntâlnite până atunci în Botoșani. Ca urmare a tratamentului criminal la care a fost supus în timpul anchetelor Securității, s-a îmbolnăvit de leucemie și a plecat la Domnul în data de 13 februarie 1985. Astăzi avem minima datorie de a lupta pentru ca uitarea să nu se aștearnă peste eroismul tânărului care la numai 16 ani a decis să înfrunte de unul singur comunismul.

Un popor care își pierde memoria este condamnat să dispară în negura veacurilor. „Eroii sunt acele torțe care iluminează viața neamului în sânul căruia s-au născut. Credința, curajul, abnegația și sacrificiul lor sunt punctele cardinale după care ar trebui să ne ghidăm pașii pe calea împlinirii destinului istoric al neamului”, au transmis organizatorii.

Deja ai votat!
se încarcă...