Zeci de botoșăneni înrolați ca voluntari la ISU

0

Alți 47 de botoşăneni se pregătesc să participe la misiuni alături de echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, în cadrul proiectului naţional „Salvator din pasiune”. Aceștia se alătură celor 96 de voluntari care participă deja la acțiunile de intervenție, împreună cu pompierii botoșăneni. Astfel, în perioada 08 – 16 februarie a.c., la sediul ISU Botoşani se desfăşoară cursul introductiv privind structura, misiunile şi atribuţiile salvatorilor. „Ulterior, în perioada 22 februarie – 01 martie, voluntarii vor parcurge noţiunile de prim ajutor de bază susţinute de către formatorii din cadrul inspectoratului în aşa fel încât, la finalul cursurilor să fie în măsură să utilizeze tehnicile de bază în acordarea primului ajutor calificat pentru a fi angrenaţi în diverse acţiuni de intervenţie, ajutor umanitar şi popularizare a mesajului preventiv”, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoșani.

Cu vârste cuprinse între 16 şi 54 de ani, voluntarii botoşăneni provin din toate categoriile socio-profesionale (elevi, studenţi, contabili, ingineri, instructori sportivi, manageri, etc.), fapt ce confirmă interesul pe care opinia publică îl acordă pregătirii şi intervenţiei în domeniul situaţiilor de urgenţă. „Le dorim mult succes, îi susţinem şi suntem convinşi că efortul concertat, implicarea şi colaborarea cu societatea civilă reprezintă elementele esenţiale în consolidarea gradului de rezilienţă la nivelul comunităţilor”, spune colonelul Cristian Mihail Amarandei, șeful ISU Botoșani.

Derulat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă începând cu luna mai a anului 2016, proiectul urmăreşte susţinerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităţilor pe timpul situaţiilor de urgenţă, dar şi pentru prevenirea lor.

Deja ai votat!
se încarcă...