vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTChirurgia refractivă îți poate repara vederea!

Chirurgia refractivă îți poate repara vederea!

Miopia, hipermetropia sau astigmatismul îți pot menține dependența de ochelari sau de lentilele de contact. Singura variantă care te scapă de ochelari sau de lentilele de contact este chirurgia refractivă. Clinica Medoptic realizează această intervenție cu succes și te ajută să ai grijă de ochii tăi să vadă ca noi. Fără ochelari. Fără lentile de contact.

O astfel de operație este realizată cu ajutorul laserului. Pacienții interesați de chirurgie refractiva sunt consultați de medicul specialist și, pe baza istoricului și a problemelor oculare, se stabilește indicația de intervenție. Contraindicații apar la pacienții cu afecțiuni oculare cronice, care în ultimul an au avut refracție instabilă, miopie sau hipermetropie progresivă, precum și la pacientele însărcinate sau care alăptează.

În ce constă operația

Chirurgia refractivă presupune o intervenție pe cornee. Procesul durează între câteva secunde și câteva minute. În afară de disconfortul reprezentat de fotofobie și de senzația de înțepătură, pacientul nu simte nimic altceva. Tratamentul post-operator este simplu, ușor și se face cu picături oculare.

Clinica Medoptic dispune de echipament special și de ultimă generație. La tehnica folosită, TransPRK, permite ca pacientul să fie atins doar de laser. Deși este o intervenție chirurgicală, aceasta este minim invazivă, cu recuperare ușoară într-un timp foarte scurt.

Post intervenție

După intervenție, timp de 7 zile, pacientul poartă o lentilă de contact cu rol terapeutic. Indicațiile post operatorii permit reluarea activității după câteva zile. Dacă operația a fost realizată la ambii ochi, este recomandat ca pacientul să nu conducă în ziua respectivă. Câteva zile post operator există doar disconfort și, după caz, sensibilitate la lumină. Pacientul revine la control dupa prima lună de tratament şi la trei luni postoperator.

Este vârsta un impediment?

Pacientul interesat de chirurgia refractivă află de la medicul specialist dacă se încadrează în rândul celor care pot deveni complet independenți față de ochelari. O afecțiune precum presbiopia impune în continuare purtarea ochelarilor de apropiere, cauza fiind vârsta înaintată.

Costuri

Costurile diferă în funcție de tipul de intervenție (la un singur ochi sau la ambii) şi le regăsiţi aici: https://www.medoptic.ro/chirurgie-refractiva/.

Clinica oftalmologică Medoptic

În Medoptic activează o echipă de medici specialiști din Iași și Suceava. Clinica este dotată cu echipamente de ultimă generație, iar tratamentele realizate aici sunt aliniate standardelor moderne. Intervențiile chirurgicale sunt doar o parte din lista serviciilor oftalmologice oferite.

Medoptic dispune de două puncte de activitate în Suceava și unul în Botoșani. Detalii despre intervenții și alte tratamente le găsești pe pagina oficială, medoptic.ro.

Notă! Aceste informații au caracter generalist. Pentru detalii clare și  tratament recomandat, pacienții trebuie să consulte medicul.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...