USR merge cu Gelu Graur la primărie (foto-video)

0

Gelu Graur este marele câștigător al cursei interne din cadrul USR pentru nominalizarea la candidatura la Primăria Botoșani. El l-a devansat cu doar șase voturi pe contracandidatul său Marcel Gheorghiță, președintele organizației municipale a USR Botoșani și membru fondator al organizației județene.

În fața membrilor organizației municipale, cei doi candidați au răspuns la întrebările colegilor de partid și ale presei, încercând să-și apropie voturile colegilor. Câștig de cauză a avut Gelu Graur, care a obținut 55% din sufragiile interne. „A fost un proces democratic, frumos, așa cum ne șade bine nouă. Asta nu înseamnă numai o bucurie, cu un ochi râd, cu un ochi plâng. Adevărul e că avem foarte multă treabă, și în ceea ce mă privește, și în ceea ce privește echipa USR. Important e că vrem, important e că sperăm și important e că suntem o alternativă la schimbare. Se vorbește de schimbare de foarte multă vreme, USR este acea alternativă”, a declarat Gelu Graur, susținând că cel care ar trebui să câștige din lupta electorală este botoșăneanul de rând. Acesta a promis că în campania electorală nu va ataca la persoană. „Sunt un pic surprins de atacurile care au loc acum în presă… Nu mă voi preta la asemenea atacuri. Este grosolan, iar lumea este obosită din punctul ăsta de vedere”, a mai spus Gelu Graur, care și-a asigurat colegii că nu va trage partidul în jos, „ci îl voi urca”.

Marcel Gheorghiță le-a mulțumit colegilor care l-au susținut și le-a transmis că merg împreună mai departe: „vom fi mai puternici cu fiecare pas”.

Interesant este că Gelu Graur a fost votat de colegii de partid abia al cincilea pe lista de consilieri locali, dar candidatul la postul de primar susține că, potrivit convenției din partid, el va fi cel care va deschide lista. Primul pe listă a fost votat Marcel Gheorghiță, iar apoi au venit Raluca Curelariu, Mihaela Axinte și Andrei Turcoman. Lista de consilieri locali conține doar 16 nume, deși Consiliul Local are 23 de membri, iar o listă completă, care să de-a dreptul USR la observatori în secțiile de vot presupune și șase supleanți.

Deja ai votat!
se încarcă...