Contrabandiști păgubiți de 25.000 de euro. Captură reușită de polițiștii de frontieră

0

Captură impresionantă de țigări de contrabandă reușită de polițiștii de frontieră botoșăneni. În noaptea de sâmbătă spre duminică (n.r. – 8 spre 9 februarie a.c.), ei au reușit să confiște peste 10.000 de pachete cu țigări în valoare de aproape 25.000 de euro.

S-a întâmplat în noaptea de sâmbătă spre duminică (n.r. – 8 spre 9 februarie a.c.), când poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Botoşani au organizat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, la care au participat şi poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut. Astfel, în jurul orei 3.30, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, au fost observați, pe direcţia localităţii de frontieră Horia, mai mulți bărbați care mergeau dinspre malul râului Prut către sat, transportând colete voluminoase. La vederea poliţiştilor de frontieră, profitând de condiţiile meteo şi de întuneric, suspecții au abandonat coletele și s-au îndreptat către localitate. Somați, bărbații au refuzat să se oprească, iar poliţiştii de frontieră au scos pistoalele și au tras mai multe focuri de avertisment.

În scurt timp, au fost informate și autoritățile moldovene despre cele întâmplate, evenimentul urmând să fie cercetat în comun. În apropierea locului unde au fost descoperite coletele, poliţiştii de frontieră l-au găsit și pe un botoșănean, care a fost condus la sediu pentru clarificări. „La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 209.800 de ţigarete (n.r. – 10.490 de pachete cu ţigări), în valoare de 123.258 de lei, cantitate ce a fost ridicată de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor”, a precizat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul STPF Botoșani.

Polițiștii de frontieră au deschis și un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Deja ai votat!
se încarcă...