Filmul despre Mugur Călinescu va avea premiera de gală la Botoşani

0

Joi, 13 februarie, începând cu ora 20.30, Cine Globe de la Uvertura Mall va găzdui premiera de gală a filmului „Tipografic Majuscul”, o adaptare după spectacolul documentar omonim semnat de Gianina Cărbunariu, în regia lui Radu Jude.

Filmul pune în legătură, prin tehnica montajului, două povești și două istorii. Prima este povestea reală a eroului botoșănean Mugur Călinescu, care, în 1981, a scris pe ziduri cu creta o serie de texte împotriva dictaturii lui Nicolae Ceaușescu. Povestea lui Mugur Călinescu a fost reconstituită de Gianina Cărbunariu din dosarul lui de la Securitate. A doua este povestea oficială a României: imagini din arhiva Televiziunii Naționale, exact din același timp.

În rolul lui Mugur Călinescu joacă tânărul botoşănean Şerban Lazarovici. Cu o experiență acumulată ca membru al trupei Drama Club, de la Colegiul Naţional „AT Laurian”, Șerban Lazarovici își face debutul pe marile ecrane cu acest rol. Şerban Lazarovici va fi prezent la premiera de gală de la Botoşani.

După premiera de la Botoșani, filmul „Tipografic Majuscul” va avea premiera internațională în secțiunea Forum, la cea de a 70-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin, ce va avea loc în perioada 20 februarie – 1 martie 2020.

„Tipografic Majuscul” va rula în cinematografele din România începând cu 21 februarie 2020.

În „Tipografic Majuscul”, alături de Şerban Lazarovici mai joacă actorii Bogdan Zamfir, Ioana Iacob, Șerban Pavlu, Robert Arsenie, Bogdan Romedea, Alexandru Bîscoveanu, Alexandru Potocean, Silvian Vîlcu, Ion Rizea, Rareș Hontzu, Claudia Ieremia, Irina Vacarciuc, Doriana Talmazan, Gabriel Spahiu, Gabriel Răuță, Constantin Dogioiu.

„Tipografic Majuscul” este o producție microFILM în coproducție cu Televiziunea Română și Hi Film Productions.

Deja ai votat!
se încarcă...