Ofițer botoșănean numit în conducerea Biroului Rutier Pașcani

0

Un polițist botoșănean va conduce Biroul Rutier Pașcani, cel puțin pentru o jumătate de an. În vârstă de 45 de ani, comisarul șef Bogdan Vasile Manta a fost împuternicit să asigure această funcție începând cu data de 1 februarie a.c., după ce fostul șef al structurii, comisarul Daniel Vîrlan, împuternicit la rândul său pe acest post, nu a fost de acord cu prelungirea mandatului interimar.

Absolvent al Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” din București, promoția 1998, profil Cercetări Penale, Bogdan Vasile Manta a fost repartizat inițial la Poliția Capitalei, unde a activat până în 1999. Ofițer de carieră, fiu al fostului adjunct al șefului IPJ Botoșani, Costică Manta (n.r. – pensionat din MAI în 2007), el s-a transferat mai apoi la IPJ Botoșani, unde a lucrat până în 2016, mai întâi ca ofițer de cercetări penale, iar mai apoi în cadrul Biroului Control Intern, structură pe care a ajuns să o conducă.

Ulterior, tot în 2016, el s-a transferat la IPJ Iași, în cadrul Biroului Control Intern, iar câteva luni mai târziu a fost împuternicit, pentru o perioada de 6 luni de zile, ca șef al Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv Iași (CRAP). În anul 2017, el a devenit șef cu acte în regulă a acestei structuri, în urma susținerii unui concurs, și a ocupat funcția de șef CRAP Iași până la începutul acestei luni. Printre hobby-urile ofițerului se numără fotbalul și ciclismul, deși timp de patru ani el a studiat pianul la Şcoala Populară de Arte „George Enescu” din Botoșani.

Deja ai votat!
se încarcă...