Săptămână cu vreme de primăvară

0

Cea de a doua săptămână a lunii februarie aduce din nou vreme de primăvară. După puseul iernii de săptămâna trecută, de astăzi vremea se va încălzi puternic, maximele urmând a ajunge la 10ºC, iar minimele rar vor scădea sub 0ºC.

Încă astăzi, temperaturile vor creşte considerabil, maximele prognozate de meteorologi urmând a ajunge până la 10ºC, în timp ce minimele vor fi de 2ºC. Vremea se va menține pe același palier și în cursul zilei de mâine. Cele două zile vor fi caracterizate de ploi ușoare,

Miercuri, pe fondul degajării cerului de nori, temperaturile maxime vor scădea 8ºC, în timp ce minimele vor coborî sub pragul de îngheț -1ºC. De joi, reapar norii pe cer și temperaturile urcă din nou spre 9ºC, chiar dacă minimele vor continua să oscileze în jurul a 0ºC.

Weekend-ul va avea două zile diametral opuse. Sâmbătă va fi cea mai rece zi a săptămânii viitoare, maximele urcând abia până la 6ºC, în timp ce minimele vor fi negative. Duminică însă, vremea se va încălzi bine de tot, temperaturile înregistrate pe parcursul zilei urmând a tinde și chiar depăși 10ºC.

În condiţiile meteorologice menţionate mai sus, speciile de câmp şi pomiviticole îşi vor continua starea de repaus vegetativ pe aproape întreg teritoriul agricol aj județului. De asemenea, pe fondul temperaturilor maxime mai ridicate din aer, în zonele de câmpie din jumătatea de sud a ţării, vor fi posibile reluări lente şi temporare ale proceselor de creştere şi dezvoltare, în special la culturile înființate în epoca optimă.

Din punct de vedere al rezervei de apă în sol, aceasta nu atinge indicatorii optimi, dar nu este nicio o situație de criză, de secetă profundă, mai ales după precipitațiile din ultimele zece zile.

Deja ai votat!
se încarcă...