Campanie naţională de promovare a învăţământului profesional

0

Ministerul Educaţiei a lansat astăzi campania „Meseria face diferența!”, cu scopul de a prezenta cele mai relevante meserii în care se pot forma absolvenții de clasa a VIII-a, dar și avantajele pe care le oferă învățământul profesional și profesional dual. Această campanie  se va încheia pe 11 martie, de Ziua Națională a Meseriilor.

Săptămânal, Ministerul Educației împreună cu Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic vor prezenta meseriile care pot face diferența. Toate materialele vor fi vizibile pe site-urile alegetidrumul.ro și edu.ro.

Campania „Meseria face diferența!” se va derula în toată ţara. Printre acţiunilor programate se numără: acţiuni comune ale unităţilor de învăţământ profesional şi tehnic, ale inspectoratului şcolar județean, ale Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională, ale operatorilor economici privind consilierea şi orientarea şcolară şi profesională a elevilor; caravane ale meseriilor; concursuri „Atelier de creație” sau „Atelier de robotică”; ateliere de informare penru profesorii diriginţi ai claselor a VII-a şi a VIII-a. Totodată, sunt programate vizite ale elevilor de clasa a VIII-a la operatorii economici care asigură pregătirea și/sau practica în învăţământul profesional şi profesional dual.

„Educaţia şi formarea profesională au un rol fundamental în crearea şi dezvoltarea unei societăţi bazate pe competenţe. Nu putem fi nepăsători la evoluţia tehnologică din ultimii ani, deci trebuie să devenim proactivi, să luăm decizii bine fundamentate pentru ca elevii noştri de gimnaziu să-și poată continua studiile urmând un traseu educațional corect”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației.

Învăţământul dual a fost introdus începând cu anul şcolar 2017 – 2018, an în care s-a înregistrat un număr de 2.268 elevi în prima promoţie pentru această formă de organizare a învăţământului profesional. În acest an şcolar, numărul elevilor din învăţământul dual a ajuns la 12.908 elevi. În acest an şcolar, la nivelul judeţului Botoşani funcţionează o clasă de învăţământ dual (25 de elevi) şi 51 de clase de învăţământ profesional (1280 de elevi).

Deja ai votat!
se încarcă...