Cătălin Flutur – Sistemul termic botoşănean, invidiat de toţi primarii de mari municipii din ţară

0

Aflat la Bucureşti, la Comitetului Director al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), primarul Cătălin Flutur a avut prilejul de a discuta cu primarii din ţară pe tema sistemului centralizat de termoficare, prin prisma crizei din sistemul de încălzire din capitala ţării. Astfel, sistemul de termoficare botoşănean poate fi dat ca exemplu la nivel naţional. „Sunt cu atât mai bucuros că, la noi acasă, la Botoșani, am avut viziunea de a rezolva temeinic domeniul atât de sensibil al termoficării, astfel încât, de ani buni de zile, sistemul nostru este unul dintre cele mai moderne din România, furnizându-le botoșănenilor apă caldă și căldură fără sincope, la parametri calitativi excelenți. Nu este deloc puțin lucru și e reconfortant să știi că trăiești într-un oraş, Botoşani, în care probleme precum cele care apar chiar în capitala României, într-o iarnă de altfel ușoară, nu vor exista încă zeci de ani de acum înainte”, a scris primarul pe facebook.

Edilul a apreciat că Bucureştiul se confruntă „cu o situație cumplită, dramatică”, reţeaua de termoficare având „țevi ciuruite, care pur și simplu nu mai pot transporta agentul termic către populația Capitalei, cu pierderi uriașe în sistem, cu datorii publice de zeci și zeci de milioane care se acumulează în cascadă, într-un cuvânt, criza profundă a unui sistem lăsat în paragină timp de trei decenii”.

Primarii prezenţi la Comitetul Director al AMR au discutat despre prioritățile de dezvoltare în perspectiva exercițiului financiar european 2021 – 2027.

Deja ai votat!
se încarcă...