Sapdaru aduce „Amintirile” lui Creangă la „Vasilache” (video)

0

După ce ani de zile părea să o fi rupt definitiv cu Botoșaniul, Ion Sapdaru pare acum să fi regăsit drumul spre „prima lui dragoste din România”.

În urmă cu doi ani cu a pus în scenă „Aventurile lui Gulliver”, la Teatrul „Vasilache”, și a continuat în acest an cu reluarea spectacolului „Ivan Turbincă” la Teatrul „Mihai Eminescu”. Dar colaborările cu actorii botoșăneni nu s-au oprit aici. La Teatrul „Vasilache”, Sapdaru a montat „Amintirile din copilărie” a lui Ion Creangă în spectacolul „Pupăza din tei”.

Avanpremiera va avea loc joi seară, la ora 18:00, iar premiera va fi duminică de la ora 11:00, respectiv 12:30. „Am făcut un spectacol de-o dulceață rară”, susține regizorul care îi invită pe iubitorii teatrului la avanpremiera care va fi urmată de lansarea cărții sale „Teatru” și de o sesiune de autografe. „Vă asigur că lectura poate fi savuroasă, pentru că o să vă recunoașteți în această carte așa cum m-am recunoscut eu, așa cum am scris despre vecinii mei, despre rudele mele, despre prietenii mei, despre colegi, despre dușmanii mei și așa mai departe. Sunt povești în această carte la care țin foarte mult”, își caracterizează Sapdaru volumul proaspăt lansat.

Iar surprizele pe care le-a pregătit botoșănenilor nu se opresc aici. În primăvară, acesta va propune o piesă nouă la Teatrul „Mihai Eminescu”, dar despre care nu vrea să dezvăluie nici cel mai mic amănunt. „Pot spune însă că Ion Sapdaru mai revine în repertoriul Teatrului «Mihai Eminescu» cu un text inedit, înspre aprilie-mai… Păstrează așa o anumită liniște asupra textului cu pricina după ce într-un rând a pierdut un premiu al UNITER, tocmai pe câteva amănunte din acestea, câteva șicane mai degrabă, în sensul că un fragment dintr-un text dramatic a fost publicat într-o revistă și condiția participării la premiile respective era de a nu fi tipărite niciodată texte din spectacolele”, declara recent Traian Apetrei, directorul Teatrului „Mihai Eminescu”.

Deja ai votat!
se încarcă...