Semafor pentru pompieri

0

Sensul giratoriu atipic din faţa noului magazin Lidl de pe strada Ştefan cel Mare a determinat municipalitatea să mai ia o măsură – să instaleze un semafor în dreptul sediului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), pentru a facilita ieşirea din curtea instituţiei a autospecialelor de intervenţie. În fapt, este vorba de un semafor atipic şi el, cu doar două lumini – galben intermitent şi roşu – care va dirija circulaţia pe un tronson extrem de mic de pe strada Ştefan ce Mare, între limita parcării Lidl şi poarta de serviciu a ISU. Deja panourile şi casetele de lumini au fost montate, însă reţeaua de semafoare nu este operaţională întrucât nu au fost obţinute toate autorizările necesare.

Potrivit colonelului Cristian Mihail Amarandei, şeful ISU Botoşani, semafoarele au fost montate de municipalitate, cu avizul Comisiei de sistematizare a circulaţiei rutiere, iar culoarea roşie va fi activată de subofiţerul de serviciu din Punct control acces ISU, în momentul în care autospecialele de intervenţie vor ieşi pe poarta instituţiei. În acest fel, semafoarele îi vor afecta doar pe şoferii care merg pe strada Ştefan cel Mare către şi dinspre Mănăstirea Popăuţi, care vor trebui să oprească pentru a da prioritate pompierilor. „Înainte, foloseam un subofiţer care ieşea în stradă cu o paletă şi restricţiona accesul, dar există riscul accidentării, mai ales pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă. Aşa, folosind semaforul, este mai sigur. Deocamdată, nu au fost înregistrate probleme, dar în perioada sărbătorilor de iarnă traficul în zonă a fost foarte aglomerat”, a spus colonelul Amarandei.

Modul în care a fost realizat acel sens giratoriu i-a pus în dificultate pe mulţi şoferi. Astfel, deşi sunt două căi de acces în parcarea Lidl, una direct din strada Împărat Traian, iar cealaltă din sensul giratoriu, există încă mulţi şoferi care nu reuşesc să se încadreze pe sensurile de mers. În plus, cei care ies din parcarea supermarketului şi vor să facă stânga pe Împărat Traian trebuie să dea prioritate tuturor celor care vin de pe Ştefan cel Mare, Împărat Traian şi Uzinei.

Deja ai votat!
se încarcă...