Un nou proiect transfrontalier accesat de municipalitatea botoşăneană

0

Municipalitatea botoşăneană va implementa un nou proiect transfrontalier, în cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014 – 2020. În urmă cu două zile, Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Iași a anunţat că a fost aprobat proiectul “Safenet – Supraveghere video pentru o graniță mai sigură”, urmând a fi demarată etapa premergătoare semnării contractului de finanțare. În cadrul acestui proiect, Primăria Botoșani este partener, liderul de proiect fiind Consiliul Raional Criuleni din Republica Moldova.

Pe parcursul celor 18 luni de implementare, proiectul își propune creșterea eficienței Poliției Locale Botoșani în prevenirea și combaterea criminalității organizate printr-o mai bună coordonare a forțelor de poliție cu ajutorul echipamentelor radio și video. În acest sens, Poliția Locală Botoşani va fi dotată cu stații TETRA fixe, auto și mobile, precum și cu sisteme de supraveghere pedestre și auto. De asemenea, va fi creată o platformă de lucru pentru cooperarea poliției din zona transfrontalieră, ce va fi operaționalizată prin proceduri unitare de lucru, exerciții și teste comune, schimburi de experiență și ateliere de bune practici.

Valoarea totală a proiectului este de 333.126,35 euro, din care Municipiului Botoșani îi revine 103.518,54 euro.

“Este cel de-al treilea proiect pe care îl vom implementa în cadrul programelor transfrontaliere. Ne bucurăm că am putut atrage fonduri de peste 1,5 milioane euro pentru Municipiul Botoșani din Instrumentul European de Vecinătate. Aceste fonduri vor face posibile investiții semnificative în domeniul infrastructurii culturale și al siguranței cetățenilor”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

Municipiul Botoșani a semnat contractul de finanțare pentru proiectul “Întoarcere la rădăcinile noastre comune”, ce va fi implementat în parteneriat cu Municipiul Ivano-Frankivsk din Ucraina. Prin acest proiect se va înființa Muzeul Multimedia al Diversității Culturale la Botoșani și va fi realizată o scanare a beciurilor din Centrul Istoric, în vederea capitalizării lor din punct de vedere turistic. Un alt proiect transfrontalier selectat pentru finanțare este “Eminescu – o cultură, o rută”, ce va fi implementat de Primăria Botoșani în parteneriat cu Primăria Bălți, Republica Moldova, în scopul valorificării comune a moștenirii poetului național.

Deja ai votat!
se încarcă...