Gelu Graur lasă USR fără candidat la Primăria Botoșani (video)

0

Gelu Graur, desemnat la sfârșitul săptămânii trecute drept candidat al USR Botoșani, și-a anunțat astăzi retragerea din cursă, nemulțumit de locul pe lista de consilieri locali pe care a fost „plasat” de colegii din partid. „În momentul de față, datorită unor divergențe de opinii cu liderii USR Botoșani, decid să-mi retrag candidatura de la Primăria municipiului Botoșani. Motivarea acestei decizii este una de anduranță… Încă de când am intrat în partid am înțeles că există o divergență de opinii cu această conducere care a adus USR-ul la Botoșani… În data de 28 noiembrie am făcut o scrisoare deschisă acestei conduceri în care am afirmat că nu pot să mă asociez unui grup de amatori, care nu are idee despre ceea ce se întâmplă într-o administrație locală”, a declarata Gelu Graur. Acesta a mai afirmat că exclude candidatura din partea altor partide, deși i s-a propus acest lucru și că vrea să rămână doar simplu membru.

Conducerea USR respinge acuzațiile aduse și afirmă că nu a primit nicio demisei și nicio înștiințare privind renunțarea la candidatură din partea lui Gelu Graur. „Au fost cerinţe din partea lui de a fi mutat de pe poziţia a cincea pe prima poziţie de pe lista de candidaţi la Consiliul Local şi de a aduce în USR propria echipă de campanie, dar domnul Eugen Graur a fost refuzat şi fiind jurist a conştientizat şi el că modificarea listei votate de membrii nu este statutară”, a declarat Andrei Drancă președintele USR Botoșani. Acesta susține că nu este un caz singular în USR și dă de exemplu Primăria Sectorului 3 Bucureşti, unde Ana Ciceală, candidata la funcția de primar va fi doar a treia pe poziția de consilieri.

De asemenea, Drancă afirmă că au fost convocate forurile de conducere ale partidului și că acestea vor decide ce se va întâmpla cu Gelu Graur.

La sfârșitul săptămânii trecute, Gelu Graur a câștigat la o diferență mică, 34 la 28, cursa internă în partid pentru nominalizarea la candidatura la primărie în fața fondatorului organizației botoșănene, Marcel Gheorghiță. Însă, membrii de partid l-au văzut pe Gelu Graur doar pe poziția a cincea pe lista de consilieri locali, acesta adunând doar 76 de puncte. El a fost depășit de Marcel Gheorghiță (169 de puncte), Raluca Curelariu (155 de puncte), Mihaela Axinte (146 de puncte) și Andrei Turcoman (81 de puncte). La final, însă, Gelu Graur a declarat pentru „Monitorul de Botoșani” că, în ciuda votului, el va deschide lista de consilieri locali. „Conform înțelegerii noastre, candidatul la Primăria municipiului Botoșani este și primul pe listă la Consiliul Local”, spunea, senin, Gelu Graur.Aceasta a fost declarația care a tulburat apele. Membrii vechi ai USR i-au cerut socoteală, invocând faptul că statutul partidului prevede că lista de consilieri locali este cea stabilită prin vot de către adunarea generală. De partea cealaltă, Gelu Graur le-a transmis că el se expune prin candidatură, că va cheltui niște bani cu această aventură politică și că e firesc să fie primul pe listă, mai ales că a avut, în acest sens, și o discuție de principiu cu cei din conducerea partidului.

Potrivit unor surse din USR, Andrei Drancă, președintele organizației județene i-ar fi replicat că discuția „a fost la o țigară”,„așa crede și el că ar fi normal”, dar că „prevederile statutare sunt altele și că nimeni nu se aștepta la acest vot dat de membrii organizației”. În acel moment, lucrurile ar fi degenerat și între cele două tabere s-au aruncat cuvinte grele.

Deja ai votat!
se încarcă...