Băutura, bat-o vina. Doi șoferi au dat de necaz

0

Doi șoferi, care au plecat la drum cu mașinile cu toate că erau sub influența băuturilor alcoolice, vor fi anchetați penal după ce au fost surprinși în trafic de polițiști. Miercuri, pe 12 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier patrulau pe strada Octav Onicescu din municipiul Botoşani și au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 44 de ani din aceeaşi localitate. Întrucât cel de la volan mirosea a băuturi alcoolice, polițiștii l-au pus să sufle în etilotest, rezultatul indicând o îmbibație de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La scurt timp, însă, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani au fost sesizaţi prin apel 112 de către un bărbat de 37 de ani cu privire la faptul că un conducător auto care a plecat cu autoturismul din parcarea unui supermarket este posibil să fie sub influenţa băuturilor alcoolice. Echipajul de poliţie dirijat la faţa locului a interceptat autoturismul pe Calea Naţională, la volan aflându-se un bărbat de 46 de ani, din municipiul Iaşi. Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ambii conducători auto au fost conduși la spital pentru stabilirea alcoolemiei, după care polițiștii le-au întocmit câte un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Deja ai votat!
se încarcă...