Cum aleg un carucior pentru copil

0

Cand in familie vine un nou membru, unul dintre produsele care nu pot lipsi este caruciorul. Parintii trebuie sa se gandeasca la o multime de aspecte inainte de a-l cumpara, deoarece pe piata sunt o multitudine de modele.

Pentru a-ti face alegerea ceva mai simpla, vrem sa-ti spunem ce caracteristici cheie sunt foarte importante in astfel de situatii:

  1. Componenta setului

Cand achizitionezi un astfel de produs, trebuie sa vezi ce anume contine el. Sunt variante 3 in 1, de exemplu, care sunt formate din trei elemente – un landou, in care cel mic va sta in pozitie orizontala, potrivita pentru primele luni din viata, cand doarme foarte mult; o scoica ce de regula se foloseste ca si scaun auto, dar poate fi montata si pe cadru pentru plimbari; si partea sport, de ajutor de obicei dupa 6 luni, in care iti poti transporta copilul cu usurinta peste tot pe unde e nevoie.

  1. Siguranta

Cand iti plimbi copilul prin parc sau cu masina, siguranta trebuie sa primeze. Aceasta e asigurata de centuri. Ele trebuie sa il fixeze pe cel mic cat mai bine si sa-i ofere si o pozitie comoda.

Nu transporta copilul nici macar 2 metri cu masina, daca nu e prins in centuri si el, dar si scaunul si ajusteaza-i pozitia in asa fel incat coloana sa stea mereu dreapta si capul sa nu fie inclinat cu barbia in piept.

  1. Dimensiunile

Acest aspect este deosebit de important atunci cand nu ai mult spatiu in locuinta, cand vrei sa transporti caruciorul cu masina sau cand vrei sa incapa in lift.

Ai in vedere marimile atat cand e desfacut, cat si cand este pliat (daca ai un model cu o astfel de caracteristica), deoarece ambele conteaza.

  1. Portabilitatea

Daca vrei un articol cu adevarat portabil, acest aspect e asigurat de posibilitatea caruciorului de a fi pliat, dar si de greutate, care nu ar trebui sa depaseasca 5 kilograme.

  1. Rotile

Aceste elemente sunt demne de luat in seama, daca vrei sa parcurgi cat mai simplu anumite distante cu bebele in carucior, luand cu usurinta curbele si rotindu-te cat mai rapid.

Aceste piese componente pot fi simple sau duble. Cele din prima categorie contribuie la usurinta cu care e impins carutul, iar cele din a doua ajuta la manevrabilitate.

  1. Caracteristici cheie

Aceste mici detalii te vor face sa ai o experienta mai placuta, dar si sa-i oferi puiului tau mai mult confort si siguranta.

Maner mobil – iti permite sa inclini acest element in asa fel incat sa-ti fie cat mai confortabil sa utilizezi carutul.

Spatar rabatabil – va contribui la gasirea unei pozitii confortabile pentru cel mic, in functie de ce anume face.

Suport pentru picioare – copilul nu va merge cu picioarele in aer, ci le va tine confortabil, pe o tavita speciala.

Bara de protectie – importanta atunci cand copilul e mai mare si nu mai sunt necesare centurile.

Cos – iti va permite sa faci mici cumparaturi atunci cand mergi prin oras cu copilul sau sa transporti cu multa usurinta diverse lucruri de care ai nevoie.

Din moment ce ai parcurs acest text iti va fi mai usor sa alegi un astfel de produs, indiferent daca vorbim de un carucioare Krausman, Peg Perego, Chicco sau de la alte branduri.

Deja ai votat!
se încarcă...