Un botoșănean a mers singur la poliție pentru a fi încarcerat

0

Un bărbat în vârstă de 65 de ani, din satul Oneaga, comuna Cristești, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor, s-a prezentat singur la poliție pentru a fi încercerat. Bolnav, bărbatul a venit cu mașina la sediul Inspectoratului de Poliție Județean, unde a fost preluat de către poliţiştii din cadrul Compartimentului Urmăriri şi escortat, în baza mandatului de executare a pedepsei emis de instanță, la Penitenciarul Botoşani.

Gestul a venit după ce bărbatul a fost condamnat în urma unui proces în care, susține bărbatul autoritățile au închis ochii la mai multe ilegalități. Potrivit anchetatorilor însă, scenele violente s-ar fi petrecut pe 4 iunie 2015, pe un câmp din extravilanul comunei Cristești, pe fondul unor relații conflictuale mai vechi între Vasile Mihai Pintilie și un consătean de-al său, A.Z., cioban la o stână. În acest context, în ziua cu pricina cei doi s-ar fi luat la ceartă, iar Vasile Mihai Pintilie și-ar fi atacat rivalul cu o bărdiță, lovindu-l în cap, iar după ce l-a pus la pământ i-ar mai fi aplicat o serie de lovituri în diverse zone ale corpului, victima având nevoie de 7-8 zile de îngrijiri medicale.

De partea cealaltă, Vasile Mihai Pintilie a susținut că agresiunea nu ar fi avut loc și că în ziua cu pricina așa-zisa victimă le-ar fi intrat cu oile pe terenul deținut și i-a amenințat familia, existând chiar imagini filmate de la acele scene. Ba mai mult, în ziua cu pricina el ar fi fost la bancă, prezentând și documente în acest sens, documente care în timpul anchetei ar fi dispărut de la dosar. În plus, în timpul procesului, martorii audiați au dat declarații contradictorii, A.Z. suferind o serie de leziuni în momentul în care ar fi căzut din căruță pe drum. De altfel, Vasile Mihai Pintilie spune că individul le-ar fi făcut mai multe probleme, inclusiv înaintea așa-zisei agresiuni, când membrii familiei au sunat la 112, fiind făcute mai multe plângeri la poliție, însă toate sesizările au fost clasate, situația tensionată fiind alimentată indirect de autorități, care nu au făcut nimic pentru a lămuri lucrurile. „Niciodată nu am lovit pe cineva, niciodată nu mi-a trebuit niciun capăt de aţă de la alţii şi tot ce am făcut a fost numai prin munca mea şi a familiei mele. Am încercat să fiu un om corect. Este drept, nu am vrut să plătesc taxă de protecție la polițist, iar asta m-a costat. Asta este răsplata pe care o primesc”, a spus Vasile Mihai Pintilie. De altfel, anul trecut, pe 6 decembrie 2019, depozitul de furaje de la ferma amenajată la circa doi kilometri de sat, i-a fost incendiat intenționat. Focul a fost stins de pompieri, a fost deschisă o anchetă pentru distrugere, însă nici până acum autorul nu a fost identificat. Incidentul, a susținut Vasile Mihai Pintilie, a dovedit că cineva dorea să-i distrugă pe toate planurile.

Operat pe cord și suferind și de alte afecțiuni medicale, Vasile Mihai Pintilie nu a așteptat însă să fie ridicat de acasă de polițiști, ci a preferat să meargă singur la sediul Inspectoratului de Poliție Județean pentru a se preda. A recunoscut inclusiv decizia instanței, deși, a susținut el, hotărârea a fost profund nedreaptă.

Deja ai votat!
se încarcă...