Câini comunitari prinşi cu ajutorul poliţiştilor locali

0

Poliţiştii locali se implică în activitatea de gestionare a problemei câinilor comunitari din municipiul Botoşani. Potrivit conducerii instituţiei, în perioada 10 – 13 februarie, în conformitate cu prevederile legii Poliţiei Locale și cu planul de muncă, polițiștii locali din cadrul Serviciului ordine publică au acționat pentru identificarea și gestionarea câinilor fără stăpân din municipiu.

„În data de 13 februarie, s-a acționat împreună cu lucrătorii specializați din cadrul Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement,  pentru capturarea câinilor fără stăpân, aflați în zona centrului istoric al Municipiului Botoșani. Pentru prevenirea atacurilor câinilor maidanezi, asupra copiilor ori a persoanelor în vârstă, în următoarea perioadă, vom intensifica activitatea de cooperare cu lucrătorii DSPSA pentru capturarea câinilor fără stăpân, aflați în fiecare cartier al Municipiului Botoșani”, se arată într-un comunicat de presă transmis de conducerea Poliţiei Locale.

În ultimii ani, de capturarea câinilor comunitari şi administrarea padocului municipalităţii s-a ocupat firma Trioconstruct, în baza unui contract încheiat cu DSPSA. Începând cu luna august a anului trecut, conducerea DSPSA nu a mai încheiat un nou contract cu această firmă, motivând că au fost depistate mai multe probleme, printre care decontarea unor  servicii fictive. Mai mult, a existat şi un conflict între Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA şi medicul veterinar Mihai Maxim. Medicul veterinar a depus plângere la Poliţie pe motiv că, pe fondul unor discuţii în contradictoriu, Eugen Ţurcanu l-ar fi strâns de gât și izbit cu capul de un perete. Cei doi au înaintat plângeri penale. Lui Mihai Maxim i-a fost desfăcut contractul de muncă, acesta a anunţând că-şi caută dreptatea în instanţă.

 

Deja ai votat!
se încarcă...