Maşinile care blochează locuri de parcare rezervate vor fi ridicate. Noile reglementări vor fi lansate în dezbatere publică

0

Luni, 17 februarie, va fi lansat în dezbatere publică proiectul de modificare a Regulamentului privind regimul parcặrilor ṣi procedurile aplicabile vehiculelor parcate neregulamentar sau abandonate. Una dintre modificări vizează ridicarea maşinilor care sunt parcate într-un mod necorespunzător în parcările de reşedinţă, pe locurile concesionate de botoşăneni. Viceprimarul Cosmin Andrei, iniţiatorul acestei măsuri, a explicat că  botoşănenii care îşi vor găsi locurile rezervate ocupate cu alte maşini vor trebui să sune la Poliţia Locală, la numărul de telefon 0231.513100, pentru a semnala problema cu care se confruntă. Prin dispoziţie emisă de poliţiştii locali, echipa Eltrans va putea ridica maşina parcată pe locul plătit de altă persoană, după minim trei ore de la notificarea Poliţiei Locale afişată pe parbriz. Potrivit edilului, maşinile vor fi ridicate doar de pe locurile care sunt inscripţionate cu numărul de acord şi numărul de înmatriculare al maşinii.

Acest proiect se va afla în consultare publică, 30 de zile, interval în care botoşănenii sunt aşteptaţi cu propuneri, la Aparatul Consiliului Local. Proiectul va putea fi consultat pe site-ul Primăriei Botoşani, la secţiunea Consiliul Local/ Transparenţă (legea 52/2003). Totodată, Cosmin Andrei a dat asigurări că va organiza şi o dezbatere cu botoşănenii care vor fi interesaţi de aceste noi reglementări.

Iniţiativa edilului vine după ce mai mulţi botoşăneni s-au plâns de faptul că şi-au găsit locurile de parcare ocupate de alte maşini. O botoşăneancă ce locuieşte într-un bloc pe Aleea Călugăreni a avut locul pentru care plăteşte blocat timp de trei săptămâni de o maşină înmatriculată în Franţa. Au fost necesare mai multe telefoane la Poliţia Locală, sesizări scrise, pentru ca într-un final proprietarul maşinii să fie identificat şi să-şi ia de acolo maşina. Explicaţia conducerii Poliţiei Locale a fost aceea că, în cazul maşinilor înmatriculate în altă ţară, este greu de găsit proprietarul, deoarece nu există o evidenţă în acest sens.

Deja ai votat!
se încarcă...