USR ironizat de PLUS de Ziua Îndrăgostiților

0

Săptămâna aceasta a fost cea mai tensionată și intensă din istoria tinerilor organizații politice ale USR și PLUS.

Duminica trecută, USR și-a stabilit candidații la alegerile locale atât la Primăria Botoșani, cât și lista de consilieri locali, iar PLUS și-a declanșat procedura internă de selecție a candidaților. Lucrurile păreau a urma un făgaș firesc politic, dar cele două organizații au arătat că sunt „tinere și neliniștite”.

În USR a izbucnit scandalul dintre candidatul pe care l-au desemnat pentru primărie, Gelu Graur. Și organizația locală, din cauza listei de candidați pentru Consiliul Local, scandal soldat cu cele două părți.

Pe alt plan, liderul USR Botoșani, Andrei Drancă, declara că, deși relația dintre USR și PLUS la nivelul județului Botoșani nu este tocmai una cordială, este una dintre cele mai bune dintre filialele de la nivel național. Mai mult, acesta susținea că fuziunea dintre cele două partide se poate face doar prin absorbția și nu prin contopire așa cum spunea liderul PLUS.

Reacția organizaţiei locale a PLUS a venit de Ziua Îndrăgostiților printr-un mesaj ironic la adresa colegilor de alianță intitulat „Într-o relație complicată, dar frumoasă, cu USR Botoșani”.

Magda Oleniuc, preşedintele PLUS Botoşani, susține în mesaj că Botoșaniul are nevoie ca Alianța USR+PLUS să acționeze unitar pentru o politică îndreptată spre cetățean. „Ne exprimăm convingerea că partenerii noştri din Alianţa USR+PLUS vor soluţiona cu maturitate situaţia internă, astfel încât principiile asumate împreună să nu aibă de suferit”, a declarat aceasta, subliniind că la nivelul organizaţiei PLUS Botoşani desemnarea candidaţilor este în plină desfăşurare, cursa fiind încă deschisă. „Orice botoşănean de valoare care poate investi curaj, timp şi energie pentru urbea şi judeţul în care trăim este binevenit să intre în cursă. Formula finală de candidaţi se va stabili democratic, prin vot şi prin verificarea notorietăţii calităților personale”, a adăugat preşedintele PLUS.

Deja ai votat!
se încarcă...