Clase pustii în școli din cauza gripei

0

Sute de elevi botoșăneni au lipsit de la ore în ultima săptămână din cauza afecțiunilor respiratorii. Potrivit unor estimări, peste 300 de elevi în fiecare zi au lipsit în ultimile zile din cauza virozelor și a gripei.

Potrivit lui Gabriel Hârtie, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, În această perioadă au fost confirmate și trei cazuri de gripă în unitățile de învățământ, însă din fericire, cele trei cazuri sunt în școli diferite și în clase diferite, astfel încât nu s-a impus închiderea unităților de învățământ.

Potrivit reptrezentantului IȘJ Botoșani, în urma triajului epidemiologic realizat în aceeași perioadă în școli, zilnic au fost în medie 300 de elevi absenți din cauza virozelor.
Inspectoratul Școlar Județean realizează o monitorizare a evoluției cazurilor de îmbolnăvire prin gripă și infecțiilor respiratorii în unitățile de învățământ, urmare a unei adrese primite de la Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, după ce în țara noastră a fost declarată epidemie de gripă.

De cealaltă parte, părinții copiilor nu înțeleg de ce, în unele situații, directoarea sau diriginta clasei nu trimit copiii acasă și continuă orele. “Fata mea a fost miercuri în clasă cu doar alți opt copii. Din 26. Restul bolnavi acasă. Și au făcut ore așa. Chiar a întrebat un profesor, în glumă, de ce nu se îmbolnăvesc și ei să stea acasă”, spus un părinte din Botoșani.

Deja ai votat!
se încarcă...