Gelu Graur riscă excluderea din USR

0

Gelu Graur riscă excluderea din USR.

Luni dimineață, la ora 9:00, se va întâlni Biroul Județean al partidului, care va analiza două sesizări împotriva fostului candidat al partidului și pentru a analiza declaraţiile făcute de acesta în media locală în ultimele zile. Sesizările venite de la membrii organizației municipale vizează încălcarea articolului 13 al statului USR de către Gelu Graur, potrivit Biroului de presă al partidului. La ședința a fost invitat și Gelu Graur pentru a-și pleda cauza, iar dacă decizia îi va fi nefavorabilă acesta ar putea cere să i se facă dreptate în Comisia de Arbitraj. El riscă suspendare pentru o perioadă de minim o lună sau excluderea.

Biroul Judeţean este compus din Andrei Drancă, Cristina Lăcătuşu, Ady Hobjilă, Marcel Gheorghiţă, Olimpiu Hornariu, Ovidiu Midvighi şi Liviu Mirăuţi, iar comisia de arbitraj la nivel judeţean este alcătuită din: Dumitru Monacu, Adrian Culică şi Vlad Romaniuc.

USR s-a umplut de bucluc în această săptămână. Gelu Graur, desemnat la sfârșitul săptămânii trecute drept candidat al USR Botoșani, și-a anunțat joi retragerea din cursă, nemulțumit de locul pe lista de consilieri locali pe care a fost „plasat” de colegii din partid și a lansat un atac dur la liderii organizației județene. Totul a pornit după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, Gelu Graur a câștigat la o diferență mică, 34 la 28, cursa internă în partid pentru nominalizarea la candidatura la primărie în fața fondatorului organizației botoșănene, Marcel Gheorghiță. Însă, membrii de partid l-au văzut pe Gelu Graur doar pe poziția a cincea pe lista de consilieri locali, acesta adunând doar 76 de puncte. El a fost depășit de Marcel Gheorghiță (169 de puncte), Raluca Curelariu (155 de puncte), Mihaela Axinte (146 de puncte) și Andrei Turcoman (81 de puncte). La final, însă, Gelu Graur a declarat pentru „Monitorul de Botoșani” că, în ciuda votului, el va deschide lista de consilieri locali. „Conform înțelegerii noastre, candidatul la Primăria municipiului Botoșani este și primul pe listă la Consiliul Local”, spunea, senin, Gelu Graur.Aceasta a fost declarația care a tulburat apele. Membrii vechi ai USR i-au cerut socoteală, invocând faptul că statutul partidului prevede că lista de consilieri locali este cea stabilită prin vot de către adunarea generală. De partea cealaltă, Gelu Graur le-a transmis că el se expune prin candidatură, că va cheltui niște bani cu această aventură politică și că e firesc să fie primul pe listă, mai ales că a avut, în acest sens, și o discuție de principiu cu cei din conducerea partidului.

Potrivit unor surse din USR, Andrei Drancă, președintele organizației județene i-ar fi replicat că discuția „a fost la o țigară”, că „așa crede și el că ar fi normal”, dar că „prevederile statutare sunt altele și că nimeni nu se aștepta la acest vot dat de membrii organizației”. În acel moment, lucrurile ar fi degenerat și între cele două tabere s-au aruncat cuvinte grele.

Deja ai votat!
se încarcă...