Cea mai înaltă distincție a Armatei SUA pentru un ofițer botoșănean

0

Căpitanul Chelărescu Alin-Mihai din Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a fost recompensat de Armata Statelor Unite ale Americii cu cea mai importantă medalie conferită militarilor din armatele statelor aliate, şi anume “Meritorious Service Medal”, în cadrul bilanțului activității Jandarmeriei Române pentru anul 2019.

Cu aceeași ocazie, a primit de la ministrul afacerilor interne “Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne, cu însemn de război” pentru participarea la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan.

În perioada 27 februarie 15 septembrie 2019, jandarmul botoșănean a desfășurat activități de consiliere în Kabul, la Staff College, instituție superioară de învățământ a Poliției Naționale Afgane. “Ofițerul s-a făcut remarcat prin implicarea deosebită în rezolvarea problemelor cu care s-a confruntat partenerul afgan, prin inițiativă și dăruire, acțiunile sale contribuind la procesul de înfăptuire a păcii în zonă”, se arată în decizia înmânării înaltei disctincții.

Înainte de a pleca în teatrul de operaţii, ofiţerul botoşănean era comandant detaşament mobil din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani.

“Medalia pentru Serviciu Meritoriu” este o distincţie militară de rang înalt conferită drept recunoaştere a unor acţiuni ce denotă merite deosebite în serviciu în teatrele de operaţii.

După 11 septembrie 2001, această medalie se acordă pentru aceleaşi merite ca şi Medalia Steaua de Bronz sau Legiunea de Merit, două distincţii înalte din Armata SUA, acordate soldaților americani.

Deja ai votat!
se încarcă...