Gelu Graur exclus din USR Botoșani

0
În urmă cu o săptămână era candidatul USR la Primăria Botoșani, dar de ieri nu mai este nici măcar membru al partidului. Gelu Graur a fost exclus ieri dimineață din USR Botoșani de către Biroul Județean (BJ). S-a întrunit Biroul Județean în această dimineață și s-a constat că Gelu Graur a încălcat mai multe articole din statutul nostru, motiv pentru care am decis în unanimitate excluderea lui din partid”, a declarat Andrei Drancă, președintele organizației județene a USR Botoșani. Acesta a mai precizat că Gelu Graur a fost invitat la ședința Biroului Județean, dar că nu s-a prezentat.
În replică, Gelu Graur a declarat că nu a aflat încă de decizia conducerii USR Botoșani pe cale oficială. Am trimis un punct de vedere prin care am arătat că nu am încălcat nimic. De asemenea, nu am primit nimic la cele reclamate de mine. Ei sunt vizați de plângerea mea și tot ei mă judecă? Acest refuz de a convoca membrii Comisiei de Arbitraj este bizar tare”, a reacționat Gelu Graur. Acesta a mai afirmat că va sesiza Comisia de Arbitraj, atât la nivel județean, cât și la nivel național și va reclama neregulile din organizația USR Botoșani. „USR Botoșani nu înseamnă doar acel grup de la conducerea partidului. Mă simt degustat de modul în care înțeleg ei să facă politică. Primul cuvânt din statutul USR este meritocrație. Nu știu ce înseamnă pentru ei acest lucru. Voi sesiza și Comisia de Arbitraj de la nivel național și nu doar în legătură cu excluderea mea, ci cu tot ceea ce se întâmplă la Botoșani”, a conchis Gelu Graur.
Săptămâna trecută, USR Botoșani s-a umplut de bucluc. Gelu Graur, desemnat drept candidat al USR Botoșani, și-a anunțat joi retragerea din cursă, nemulțumit de locul 5 de pe lista de consilieri locali pe care a fost „plasat” de colegii din partid și a lansat un atac dur la liderii organizației județene. Membrii vechi ai USR i-au cerut socoteală, invocând faptul că statutul partidului prevede că lista de consilieri locali este cea stabilită prin vot de către adunarea generală. De partea cealaltă, Gelu Graur le-a transmis că el se expune prin candidatură, că va cheltui niște bani cu această aventură politică și că e firesc să fie primul pe listă, mai ales că a avut, în acest sens, și o discuție de principiu cu cei din conducerea partidului.
Potrivit unor surse din USR, Andrei Drancă, președintele organizației județene i-ar fi replicat că discuția a fost la o țigară, că așa crede și el că ar fi normal”, dar căprevederile statutare sunt altele și că nimeni nu se aștepta la acest vot dat de membrii organizației”. În acel moment, lucrurile ar fi degenerat și între cele două tabere s-au aruncat cuvinte grele.
Deja ai votat!
se încarcă...