Moment de reculegere în memoria lui Florentin Florescu

0

Consilierii județeni au început ședința extraordinară, în care au împărțit bugetul, cu un moment de reculegere în memoria fostului jurnalist Florentin Florescu, trecut la cele veșnice chiar în ziua în care împlinea 57 de ani. „Stimați colegi, v-aș propune, dacă sunteți de acord, să ținem un moment de reculegere pentru jurnalistul Florentin Florescu”, a spus Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean.

Florentin Florescu a trecut la cele veşnice pe 16 februarie. Născut pe 16 februarie 1963, în localitatea Sulița, Florentin Florescu a înfiinţat ziarul „Atitudinea”, împreună cu Viorel Ilişoi și Constantin Iftime. A lucrat de-a lungul anilor la „Curierul” şi Jurnalul de Dimineaţă”, apoi a fost mulți ani de zile reporter special al „Monitorului de Botoșani”. A colaborat cu ziarele „Curentul”, „Jurnalul literar”, „Jurnalul Naţional”, „Libertatea”, dar şi cu „TVR 1” şi „Somax TV”.

În 2000, Florentin Florescu a lansat cartea de reportaje „Căruța cu moldoveni”, apărută la Editura Axa, care cuprindea reportajele sale publicate anterior în „Monitorul de Botoșani”, pentru ca în 2004, atunci când era directorul săptămânalului „Atitudinea”, să lanseze a doua carte, „Săraci lipiți paharului”, la Editura Agata. A fost membru al Asociaţiei Epigramiştilor Români şi are epigrame publicate în numeroase antologii.

Mai avea foarte multe de spus, mai avea foarte multe de scris, dar Dumnezeu a decis să-l cheme acolo sus, pentru a lucra alături de ziariştii cu har plecaţi prea devreme din această lume. Florentin Florescu va fi înmormântat astăzi, la prânz, în comuna Vorona.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Deja ai votat!
se încarcă...