Operaţiune de amploare. Sute de microbuze şi camioane controlate

0

Sute de microbuze, autocare şi camioane au fost oprite de poliţiştii rutieri botoşăneni, în cadrul unei operaţiuni declanşată la nivel naţional şi care a vizat verificarea activităților de transport public de persoane și mărfuri. Denumită „Truck & Bus”, acţiunea s-a desfăşurat în perioada 10 – 16 februarie a.c. şi a fost coordonată de Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Cu ocazia acţiunii, poliţiştii botoşăneni au controlat 202 microbuze şi autocare, dar şi 209 autocamioane. În urma neregulilor constatate, echipajele de Poliţie Rutieră au aplicat aproape o sută de sancţiuni contravenţionale, dintre care 32 pentru nerespectarea prevederilor privind transportul de persoane şi alte 63 pentru nerespectarea prevederilor privind transportul de mărfuri. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 55.000 de lei.

Activităţile de control s-au desfăşurat simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de Operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Deja ai votat!
se încarcă...