Tânăr pesedist numit în secret la șefia ANRSC (video)

0

Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare (ANRSC) este una dintre sinecurile cu mare căutare în rândul membrilor de partid. Ani de-a rândul aceasta a fost condusă sau dominată de social-democrați sau de apropiați ai PSD, precum Florin Egner, răposatul Ștefan Pomparău sau chiar Bogdănel Panțîru, fost director al defunctei Termica în timpul mandatului de primar al lui Florin Egner.

Pe final de mandat al Cabinetului Dăncilă, conducerea ANRSC a emis un ordin prin care l-a schimbat din funcția de director al Agenției Nord-Est, care are sediul în Botoșani, și coordonează județele Moldovei pe Bogdănel Panțîru cu un tânăr membru al organizației locale a PSD, Mircea Andrei Magdalena, în vârstă de 31 de ani.

Mișcarea a fost „deconspirată” de prefectul Alexandru Colbu, care în prima sa ședință de Colegiu Prefectural s-a arătat nemulțumit de absența directorilor de deconcentrate. Atunci a cerut secretariatului Colegiului Prefectural să-i înștiințeze pe toți să participe la ședințe. Așa se face că pe adresa Prefecturii a ajuns și ordinul de schimbare de șefi de la ANRSC. „În data de 1.10.2019, domnul Mircea Andrei Magdalena coordonează activitatea Agenției Nord-Est Botoșani a Autorității Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice”, anunța prefectul Alexandru Colbu.

Mircea Andrei Magdalena susține că nu poate da declarații de presă, deoarece regulamentul Autorității nu permite acest lucru și că toate informațiile pot fi obținute doar de la nivel central.

ANRSC este o instituție publică de interes național, cu personalitate juridică, având ca obiect principal reglementarea, monitorizarea și controlul la nivel central al activităților din domeniul serviciilor comunitare de utilități publice aflate în sfera sa de reglementare, adică apă, canalizare, termie, salubrizare, iluminat și transport public.

Salariul unui șef de agenție teritorială este cuprins între 5.500 și 9.500 de lei, la care se adaugă diverse sporuri, potrivit site-ului oficial al Autorității.

Deja ai votat!
se încarcă...