Vendetă după gratii. Botoșănean anchetat pentru tentativă de omor

0

Un botoșănean în vârstă de 27 de ani, încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, este anchetat de procurori după ce l-a agresat pe un alt deținut, lovindu-l în cap cu un obiect metalic. Informația a fost făcută publică de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, care a transmis, luni, un comunicat prin care a anunţa investigarea cazului.

„La data de 15.02.2020, Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi a fost sesizat de către Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi cu privire la faptul că unul dintre deţinuţi a lovit un alt deţinut (ambii încarceraţi în această unitate de penitenciar), victima fiind transportată şi internată la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Galaţi. Din materialul probator administrat până la acest moment al urmăririi penale, se reţine că, la data de 15.02.2020, în jurul orelor 0940, pe fondul unui conflict spontan, un deţinut a lovit în mod repetat cu un obiect metalic în zona capului persoana vătămată aflată încarcerată în aceiaşi unitate de penitenciar (Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi)”, se arată în comunicatu procurorilor.

În urma examinării medico-legale a victimei, anchetatorii spun că deținutul lovit prezintă leziuni traumatice care i-au pus viaţa în primejdie şi pentru a căror vindecare sunt necesare 50-55 zile de îngrijiri medicale (traumatism cranio-cerebal, traumatism cervical-multiple benzi echimotice latero-cervicale dreapta, traumatism toracic anterior drept, traumatism osteo-articular). „Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale”, se mai arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.

Interesant este însă un alt aspect. Deținutul lovit este cercetat la rândul său pentru tentativă de omor, faptă comisă tot în incinta Penitenciarului de Maximă Siguranţă Galaţi în cursul lunii ianuarie 2020.

Deja ai votat!
se încarcă...