A patra licitaţie pentru reabilitarea Bisericii “Sfântul Gheorghe” se mută la CNSC

0

Firma LDC Trust Construcţii MV Botoşani a contestat decizia de anulare a licitaţiei vizând reabilitarea Bisericii „Sfântul Gheorghe”.  Comisia de organizare a licitaţiei a stabilit că cele două firme care au depus oferte, respectiv LDC Trust Construcţii MV Botoşani şi Restaco Suceava, nu îndeplinesc cerinţele caietului de sarcini. Mai exact, comisia a stabilită că ce doi ofertanţi nu deţin o autorizaţie solicitată prin caietul de sarcini. „De acum aşteptăm Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor să solicite documentele pentru a emite decizia lor. De la transmiterea documentelor de către noi, CNSC-ul are la dispoziţie 20 de zile să emită o hotărâre. De asemenea, vom transmite şi punctul nostru de vedere”, a declarat un oficial din Primăria Botoşani.

Depunerea contestaţiei mai prelungeşte cu aproximativ o lună această procedură. După această perioadă edilii vor afla dacă se poate organiza a cincea licitaţie sau trebuie să fie reanalizate ofertele depuse de cele două firme în cadrul celei de a patra licitaţii.

Au trecut doi ani de la semnarea contractului de finanţare fără ca la biserică să fie demarate lucrările. Proiectul „Reabilitare şi dezvoltare turistică a monumentului istoric Ansamblul «Bisericii Sfântul Gheorghe»” va fi realizat cu finanţare europeană în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020.

Valoarea contractului vizând reabilitarea şi modernizarea Bisericii „Sfântul Gheorghe” a fost diferită la fiecare licitaţie. Astfel, la prima licitaţie, din iunie 2018, valoarea a fost de 5,192 milioane de lei, la a doua, din noiembrie 2018, a scăzut la 5,056 milioane de lei, pentru ca la a treia încercare, în martie 2019, să ajungă la 6,039 milioane de lei. La a patra licitaţie, s-a ajuns la o valoare de 7.258.052 lei.

Data finalizării lucrărilor este 11 februarie 2021, termen imposibil de respectat în condiţiile în care licitaţiile nu au finalitatea dorită de edili.

La biserică, dar şi la turnul clopotniţă, sunt programate lucrări de consolidare, restaurare şi refacere instalaţii electrice, sanitare, de încălzire, montaj semnalizare şi avertizare incendiu, montaj instalaţii antiefracţie, montaj generator electric.

Biserica „Sfântul Gheorghe” este ctitorie a Doamnei Elena Rareş, fiind datată în anul 1551.

Deja ai votat!
se încarcă...