Votul pentru bugetul municipiului Botoşani, sub semnul întrebării. Aleşii locali au şedinţă şi mâine

0

După discuţii în contradictoriu care au durat două ore şi jumătate pe tema proiectului de buget, în final a fost votat proiectul cu amendamentele propuse de viceprimarul Cosmin Andrei.

La votul final, cei 12 consilieri PSD au votat pentru. Consilierii liberali Cătălina Lupaşcu, Eugen Ţurcanu, Andrei Amos, Gabriel Alecsandru şi Maricel Maxim nu au participat la vot, în timp ce consilierii municipali liberali Daniel Botezatu, Marius Oroşanu, Iulian Blaga, Ştefan Mihai şi Cătălin Boboc au votat împotrivă, iar Octav Paul s-a abţinut.

După vot, în urma consultării cu unii funcţionari din Prefectura Botoşani, s-a concluzionat că mai este necesară o şedinţă, deoarece nu este clară procedura de vot. Mai exact, iniţial, a fost votată varianta propusă de primarul Cătălin Flutur, care a fost respinsă, pe articole, dar şi integral. Ulterior, aleşii locali au votat doar articolele care erau vizate de amendamentele propuse de viceprimar, fără a fi votate şi cele fără amendamente. După votul pe articole, a urmat votul proiectului cu amendamente, fiind 12 voturi pentru date de consilierii PSD, însă a rămas un mare semn de întrebare în legătură cu articolele care nu au fost vizate de amendamente.

Pentru ca bugetul să nu fie contestat de Prefectură, s-a luat decizia convocării unei şedinţe extraordinare. Şedinţa va avea loc mâine, 20 februarie, începând cu ora 9.00.

Deja ai votat!
se încarcă...