Gard escaladat în centrul oraşului terminat la Jandarmerie

0

O escaladă în centrul oraşului s-a terminat cu o amendă pentru un individ dintr-o comună din judeţ. În vârstă de 37 de ani, bărbatul a escaladat, marţi seară, gardul împrejmuitor al sediului Curții de Conturi din municipiul Botoșani, aflat pe pietonalul Unirii, dar a fost surprins de jandarmul care asigura paza instituţiei. Individul a stat mai întâi pitit pe lângă sediu şi părea să pândească ceva, urmărind ce se întâmplă spre parc, după care a sărit gardul dinspre Centrul Judeţean de Cultură. În acel moment, jandarmul care se afla în sediul Curţii de Conturi a intervenit şi l-a imobilizat imediat.

Deoarece a refuzat să se legitimeze, botoşăneanul aflat sub influența băuturilor alcoolice a fost condus la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean în vederea stabilirii identității. „Cu această ocazie, i s-a adus la cunoștință că pătrunderea cu încălcarea normelor legale de acces în sediile autorităţilor și instituţiilor publice locale și centrale este o faptă contravențională”, a precizat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul IJJ Botoşani.

După ce a fost amendat cu 500 de lei, individul a fost lăsat să plece, fără însă a le dezvălui jandarmilor motivul acțiunii sale. Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani asigură paza și protecția instituțională la 16 obiective stabilite prin hotărâri de guvern și ordine ale ministrului afacerilor interne.

Deja ai votat!
se încarcă...