Gard escaladat în centrul oraşului terminat la Jandarmerie

0

O escaladă în centrul oraşului s-a terminat cu o amendă pentru un individ dintr-o comună din judeţ. În vârstă de 37 de ani, bărbatul a escaladat, marţi seară, gardul împrejmuitor al sediului Curții de Conturi din municipiul Botoșani, aflat pe pietonalul Unirii, dar a fost surprins de jandarmul care asigura paza instituţiei. Individul a stat mai întâi pitit pe lângă sediu şi părea să pândească ceva, urmărind ce se întâmplă spre parc, după care a sărit gardul dinspre Centrul Judeţean de Cultură. În acel moment, jandarmul care se afla în sediul Curţii de Conturi a intervenit şi l-a imobilizat imediat.

Deoarece a refuzat să se legitimeze, botoşăneanul aflat sub influența băuturilor alcoolice a fost condus la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean în vederea stabilirii identității. „Cu această ocazie, i s-a adus la cunoștință că pătrunderea cu încălcarea normelor legale de acces în sediile autorităţilor și instituţiilor publice locale și centrale este o faptă contravențională”, a precizat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul IJJ Botoşani.

După ce a fost amendat cu 500 de lei, individul a fost lăsat să plece, fără însă a le dezvălui jandarmilor motivul acțiunii sale. Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani asigură paza și protecția instituțională la 16 obiective stabilite prin hotărâri de guvern și ordine ale ministrului afacerilor interne.

+5 -1
se încarcă...