Casă mistuită de flăcări, la Darabani

0

O casă din satul Teioasa, de lângă Darabani, a fost distrusă de flăcări, în noaptea de miercuri spre joi, în urma unui incendiu izbucnit cel mai probabil din cauza unei bucăți de jar care a căzut din sobă pe materialele combustibile aflate în apropiere.

Alarma s-a dat după miezul nopții, iar la fața locului s-au deplasat pompierii militari din Darabani și Dorohoi, cu trei autospeciale cu apă și spumă. Din păcate, incendiul a fost observat prea târziu, iar flăcările s-au extins cu repeziciune, cuprinzând întreaga locuință.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), în momentul în care au izbucnit flăcările, în locuință nu se afla nimeni, proprietarii fiind plecați în vizită la niște cunoscuți, iar fiul lor în vârstă de 17 ani dormea la niște vecini. „Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit 13 pompieri militari și voluntari, mai bine de trei ore. A ars întreaga locuință formată din două camere și un hol. În momentul izbucnirii incendiului, nu era nimeni în casă. Adolescentul dormea la un vecin, iar părinții erau în vizită. Au venit acasă când au auzit ca le arde locuința. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un jar căzut din sobă pe materiale combustibile”, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoșani.

Deja ai votat!
se încarcă...