Escroc arestat după înșelăciuni comise în serie pe internet

0

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, din comuna Răchiţi, a fost arestat preventiv, ieri, de magistrații Judecătoriei Botoșani, fiind principalul suspect în cazul a opt înșelăciuni comise prin intermediul unor anunțuri postate pe internet. În plus, anchetatorii l-au acuzat și de conducere fără permis, el având la activ mai multe infracțiuni comise la regimul rutier.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean, suspectul, Eduard N., posta prin intermediul unor rețele de socializare diverse anunțuri privind vânzarea unor piese auto, negocia prețul cu potențialii clienți și cerea să i se vireze sumele aferente, după care nu mai livra marfa. În urma plângerilor primite de la păgubași, unele inclusiv din 2017, polițiștii au descins la domiciliul acestuia și în alte locuri folosite de el, unde au organizat trei percheziții domiciliare. Pus sub acuzația de înșelăciune și conducere fără permis, individul a fost reținut în primă fază pentru 24 de ore, după care a fost prezentat în fața magistraților de drepturi și libertăți, care au dispus arestarea lui preventivă pentru 30 de zile. „În urma probatoriului administrat s-a stabilit că în perioada martie 2019-ianuarie 2020, acesta a pretins diverse sume de bani de la opt persoane vătămate, în schimbul remiterii unor piese auto sau servicii de reparaţii auto. Ulterior, persoana în cauză şi-a însuşit pe nedrept sumele respective, fără a respecta înţelegerile avute cu victimele, creând astfel un prejudiciu de peste 6.000 de euro. La data de 19 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară emise de Judecătoria Botoşani la locuinţa tânărului de 23 de ani, precum şi la un imobil folosit de acesta, de pe raza localităţii Mihai Eminescu”, a precizat Maria Carp, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Dar individul nu este la prima ispravă de acest gen. La mijlocul lunii ianuarie a.c., Eduard N. a fost ridicat de polițiștii covăsneni, tot după o țeapă comisă prin același mod de acțiune. Atunci, victimă a fost un bărbat din municipiul Sfântul Gheorghe (judeţul Covasna), care a vrut să cumpere o cutie de viteză pentru un autoturism, dar botoșăneanul nu şi-a mai onorat angajamentul şi nu a mai răspuns la apelurile telefonice ale cumpărătorului. Reținut, botoșăneanul a fost eliberat a doua zi întrucât magistrații de la Judecătoria Sfântu Gheorghe au respins propunerea de arestare preventivă formulată de anchetatori.

Tânărul, care a mai fost condamnat în trecut la închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducere fără permis, riscă să rămână în spatele gratiilor. Asta în condițiile în care el ar fi comis unele fapte chiar în timp ce se afla în termenul de încercare stabilit de instanţă după prima condamnare.

Deja ai votat!
se încarcă...