spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTÎncă un post de conducere pentru trezorierul PSD

Încă un post de conducere pentru trezorierul PSD

Tot mai mulţi oameni politici sunt plasaţi în locuri „călduţe” cu ajutorul partidului. Că aşa stau lucrurile o demonstrează votul dat ieri în deliberativul local, prin care Dan Deleanu, trezorierul organizaţiei judeţene PSD, va obţine calitatea de administrator provizoriu în Consiliul de Administraţie (CA) al Modern Calor.

Liberalii l-au propus pe Ion Diaconu, cel care a fost director tehnic al societăţii, până în primăvara anului 2017, iar social democraţii pe Dan Deleanu. În urma votului secret, Dan Deleanu a întrunit 12 voturi „pentru” date de colegii social democraţi şi 11 voturi împotrivă date de consilierii liberali. În acest fel, social democraţii i-au asigurat colegului de partid reintrarea în CA-ul de la Modern Calor. Mandatul este de minim patru luni şi maxim şase luni, perioadă în care trebuie derulată procedura de organizare a unui concurs pentru desemnarea unui nou administrator.

A fost şi secretar de stat

Dan Deleanu a fost membru în CA de la Modern Calor începând cu 9 martie 2017. Pe 15 martie 2018, el şi-a dat demisia, ca urmare a numirii sale în funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Apelor şi Pădurilor. Pe 8 noiembrie 2019, guvernanţii liberali au schimbat mulţi secretari de stat, printre care şi pe Dan Deleanu. În aceeaşi lună, mai exact pe 26 noiembrie 2019, Dan Deleanu a solicitat la Modern Calor revenirea pe funcţia de administrator. „Menţionez că experienţa acumulată pe perioada celor 18 luni de mandat în funcţia mai sus numită (subsecretar de stat – n.r.) ar putea aduce un aport considerabil activităţii companiei”, se arată în adresa înaintată de Dan Deleanu societăţii Modern Calor.

Pe 6 decembrie 2019, CA-ul Modern Calor înaintează solicitarea Consiliului Municipal. Adresa este înregistrată la CL pe 19 decembrie 2019, iar pe 10 ianuarie 2020 a fost înregistrată la Unitatea Locală de Monitorizare a societăţilor subordonate CL. Procedura s-a finalizat prin includerea unui proiect de hotărâre pe ordinea de zi a şedinţei de ieri a CL.

„Nu am făcut rabat de la nici o prevedere legală”

Contactat telefonic, Constantin Doru, preşedintele CA-ului de la Modern Calor, a explicat că numirea unui nou administrator depinde  de Consiliul Municipal. „Acesta nu este atributul CA-ului, este eminamente atributul AGA şi al acţionarului unic. În momentul în care domnul Deleanu şi-a depus demisia, am depus toate documentele la Consiliul Local şi am informat reprezentanţii în AGA (consilierii Gabriel Tănasă şi Larenţiu Maftei – n.r.). Noi am înaintat toate documentele  către Consiliul Municipal, nu am făcut rabat de la nicio prevedere legală. Cererea lui de reîntoarcere în CA a trecut de comisiile de specialitate „, a declarat Constantin Doru.

Potrivit oficialului, CA-ul de la Modern Calor a funcţionat fără probleme în această perioadă în care funcţia pe care o va ocupa Dan Deleanu a fost vacantă. „Eu zic că domnul Deleanu ne ajută prin faptul că a ocupat o funcţie de subsecretar de stat şi a acumulat expertiză mult mai mare decât avea înainte. Asta este părerea mea. Adică aduce plus valoare la momentul actual”, a concluzionat Constantin Doru.

Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului, a explicat că CA-ul de la Modern Calor nu a cerut numirea unui înlocuitor pentru Dan Deleanu. „Nu au cerut. Dacă cereau, ajungea pe ordinea de zi, votam, nu votam, dar nu am primit nimic”, a afirmat viceprimarul.

Dincolo de aceste explicaţii, este scandalos şi evident zelul cu care politicienii sunt ajutaţi de conducerea partidelor să acceadă în funcţii.

Dan Deleanu şi-a dorit şi funcţia de director executiv al Nova Apaserv. El a avut-o contracandidat pe liberala Cristina Panait, cea care a ocupat şi până acum această funcţie, şi care s-a impus la concurs.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10 ° C
10 °
9.4 °
96 %
3.6kmh
100 %
mie
19 °
joi
19 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...