Încă un post de conducere pentru trezorierul PSD

0

Tot mai mulţi oameni politici sunt plasaţi în locuri „călduţe” cu ajutorul partidului. Că aşa stau lucrurile o demonstrează votul dat ieri în deliberativul local, prin care Dan Deleanu, trezorierul organizaţiei judeţene PSD, va obţine calitatea de administrator provizoriu în Consiliul de Administraţie (CA) al Modern Calor.

Liberalii l-au propus pe Ion Diaconu, cel care a fost director tehnic al societăţii, până în primăvara anului 2017, iar social democraţii pe Dan Deleanu. În urma votului secret, Dan Deleanu a întrunit 12 voturi „pentru” date de colegii social democraţi şi 11 voturi împotrivă date de consilierii liberali. În acest fel, social democraţii i-au asigurat colegului de partid reintrarea în CA-ul de la Modern Calor. Mandatul este de minim patru luni şi maxim şase luni, perioadă în care trebuie derulată procedura de organizare a unui concurs pentru desemnarea unui nou administrator.

A fost şi secretar de stat

Dan Deleanu a fost membru în CA de la Modern Calor începând cu 9 martie 2017. Pe 15 martie 2018, el şi-a dat demisia, ca urmare a numirii sale în funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Apelor şi Pădurilor. Pe 8 noiembrie 2019, guvernanţii liberali au schimbat mulţi secretari de stat, printre care şi pe Dan Deleanu. În aceeaşi lună, mai exact pe 26 noiembrie 2019, Dan Deleanu a solicitat la Modern Calor revenirea pe funcţia de administrator. „Menţionez că experienţa acumulată pe perioada celor 18 luni de mandat în funcţia mai sus numită (subsecretar de stat – n.r.) ar putea aduce un aport considerabil activităţii companiei”, se arată în adresa înaintată de Dan Deleanu societăţii Modern Calor.

Pe 6 decembrie 2019, CA-ul Modern Calor înaintează solicitarea Consiliului Municipal. Adresa este înregistrată la CL pe 19 decembrie 2019, iar pe 10 ianuarie 2020 a fost înregistrată la Unitatea Locală de Monitorizare a societăţilor subordonate CL. Procedura s-a finalizat prin includerea unui proiect de hotărâre pe ordinea de zi a şedinţei de ieri a CL.

„Nu am făcut rabat de la nici o prevedere legală”

Contactat telefonic, Constantin Doru, preşedintele CA-ului de la Modern Calor, a explicat că numirea unui nou administrator depinde  de Consiliul Municipal. „Acesta nu este atributul CA-ului, este eminamente atributul AGA şi al acţionarului unic. În momentul în care domnul Deleanu şi-a depus demisia, am depus toate documentele la Consiliul Local şi am informat reprezentanţii în AGA (consilierii Gabriel Tănasă şi Larenţiu Maftei – n.r.). Noi am înaintat toate documentele  către Consiliul Municipal, nu am făcut rabat de la nicio prevedere legală. Cererea lui de reîntoarcere în CA a trecut de comisiile de specialitate „, a declarat Constantin Doru.

Potrivit oficialului, CA-ul de la Modern Calor a funcţionat fără probleme în această perioadă în care funcţia pe care o va ocupa Dan Deleanu a fost vacantă. „Eu zic că domnul Deleanu ne ajută prin faptul că a ocupat o funcţie de subsecretar de stat şi a acumulat expertiză mult mai mare decât avea înainte. Asta este părerea mea. Adică aduce plus valoare la momentul actual”, a concluzionat Constantin Doru.

Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului, a explicat că CA-ul de la Modern Calor nu a cerut numirea unui înlocuitor pentru Dan Deleanu. „Nu au cerut. Dacă cereau, ajungea pe ordinea de zi, votam, nu votam, dar nu am primit nimic”, a afirmat viceprimarul.

Dincolo de aceste explicaţii, este scandalos şi evident zelul cu care politicienii sunt ajutaţi de conducerea partidelor să acceadă în funcţii.

Dan Deleanu şi-a dorit şi funcţia de director executiv al Nova Apaserv. El a avut-o contracandidat pe liberala Cristina Panait, cea care a ocupat şi până acum această funcţie, şi care s-a impus la concurs.

+3 -2
se încarcă...