Şefii SVSU convocaţi la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă

0

Specialiștii Serviciului Pregătire pentru Intervenţie şi Rezilienţa Comunităţilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani au susținut, în perioada 18 – 20 februarie a.c., convocarea de pregătire semestrială cu şefii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență (SVSU) de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județ.

„Cu prilejul acestei întâlniri s-au discutat aspecte privind atribuțiile legale ale autorităților publice locale în domeniul gestionării situațiilor de urgență, noile prevederi legale referitoare la înființarea serviciilor voluntare pentru situații de urgență, având în vedere intrarea în vigoare a Ordinului Ministrului Afacerilor Interne nr. 75/27.06.2019 – pentru aprobarea criteriilor de performanță privind constituirea, încadrarea și dotarea SVSU și a Serviciilor Private pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi documentele pe baza cărora se solicită emiterea avizelor specifice SVSU”, se arată într-un comunicat de presă emis astăzi de ISU Botoşani.

De asemenea, au fost prezentate concluziile desprinse din activitatea desfășurată de serviciile voluntare pentru situații de urgență și Planul de pregătire în domeniul situațiilor de urgență pentru anul 2020. „Pompierii voluntari din cele 78 de unități administrative-teritoriale existente la nivelul judeţului nostru sunt principalii parteneri ai pompierilor militari profesionişti, ei fiind cei care asigură prima intervenție în cazul producerii unor situații de urgență”, se mai arată în comunicatul ISU.

Deja ai votat!
se încarcă...