25 de cadre didactice au intrat în restrângere totală de activitate

0
sdr

Întrunit astăzi, 21 februarie, Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean a validat lista posturilor vacante/rezervate, complete şi incomplete care vor putea fi folosite în etapele de mobilitate a personalului didactic. Tot astăzi, structura de conducere a IŞJ a stabilit, în baza datelor transmise de şcoli, că la nivelul judeţului 25 de cadre didactice titulare sunt în restrângere totală de activitate. Asta înseamnă că, începând cu anul şcolar 2020 – 2021, aceste cadre nu mai au post asigurat în unitatea de învăţământ unde lucrează în prezent. Restrângerile de activitate sunt generate de scăderea populaţiei şcolare.

În restrângere totală de activitate se află cinci învăţători, cinci profesori de limba şi literatura română, câte doi profesori de geografie, psihopedagogie specială, matematică. Tot în această categorie intră câte un profesor de educaţie tehnologică, istorie – geografie, filosofie, chimie – fizică, fizică, pregătire – instruire practică (textile), limba engleză, fizică – chimie, pregătire – instruire practică (economic, administrativ, comerţ şi servicii). „Avem soluţii pentru toate cadrele care au intrat în restrângere a activitate. Săptămâna viitoare, primul pas va fi completarea normelor profesorilor cărora le lipsesc două – trei ore, după care ne ocupăm de cei 25 de colegi. Le vom oferi din posturile care au fost astăzi validate drept vacante. Avem posturi în disciplinele în care dumnealor intră în restrângere. Sigur, cei 25 de colegi nu vor mai lucra în aceeaşi şcoală, dar soluţii avem, nu rămân fără loc de muncă”, a declarat Gabriel Hârtie, inspector şcolar general.

Potrivit oficialului, pentru anul şcolar viitor sunt 1690 de posturi vacante din care 404 complete (40 titularizabile) şi 1286 incomplete. Din totalul posturilor, 1508 de posturi sunt vacante (348 complete, 1160 incomplete) şi 182 rezervate (56 complete, 126 incomplete).

Lista cu posturile vacante a fost publicată astăzi pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Deja ai votat!
se încarcă...