vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTCentrul orașului, sufocat de mașini. Nu mai sunt locuri de parcare (video)

Centrul orașului, sufocat de mașini. Nu mai sunt locuri de parcare (video)

Botoșaniul a devenit un oraș sufocat de trafic. Mașinile sunt din ce în ce mai multe, în timp ce rama rutieră a orașului și locurile de parcare au rămas aceleași ca acum câțiva ani.

Găsirea unui loc de parcare în fața unei instituții a statului a devenit o adevărată aventură pentru botoșăneni, lucru adus în discuția Consiliului Județean (CJ) de către liderul grupului liberal, Radu Anton.

În parcarea din Piața Revoluției este etalat întreg parcul auto al Consiliului Județean, al Instituției Prefectului, or cine vine cu o problemă la aceste două instituții să și-o rezolve, nu are decât să se ducă să-și parcheze mașina unde găsește și unde nu poate să primească o sancțiune sau o amendă. Ar trebui găsită inclusiv aici o soluție de a organiza o parcare pentru mașinile instituției. Sunt puse ca la expoziție aici, în fața instituției”, a declarat Anton.

Oficialii județului și ai Primăriei Botoșani recunosc problema, dar susțin că mașinile instituțiilor nu sunt atât de multe, că nici angajații nu au unde să parcheze, iar spațiul este acesta care este. „Cei care vin la CJ să parcheze un pic mai încolo, dacă văd că nu sunt locuri de parcare. Astea sunt locurile de parcare. Avem alea din spate unde trag salariații… E o problemă cu parcările și deocamdată nu are soluție. Ce să facem, să ducem flota de mașini a celor două instituții nu știu unde? Deocamdată, rămânem pe ceea ce este aici”, a declarat președintele CJ.

Cea mai mare parte a parcării din fața Palatului Administrativ aparține Instituției Prefectului, iar o parte a Primăriei.

Prefectul Alexandru Colbu nu a vrut să comenteze declarațiile lui Radu Anton, considerându-le ca fiind unele cu încărcătură politică. Trebuie spus însă că Prefectura nu a primit bani pentru renovarea clădirii de pe care tencuială și se caută o soluție de finanțare pe fonduri europene.

Primarul vrea parcare subterană în Piața Revoluției

Primarul municipiului, Cătălin Flutur, susține că soluția ar fi o parcare subterană și că are un proiect în acest sens pe care-l va demara în acesta an. „Chiar este o problemă și ne aplecăm asupra ei. Demarăm în acest an un studiu să vedem ce putem face. În trecut era aici o barieră pentru că este parcare de instituție, dar le-am cerut celor de la Prefectură să nu o mai țină, pentru a putea intra cetățenii”, a spus primarul Cătălin Flutur.

Necesitatea unei parcări în zonă este foarte mare, deoarece multe persoane vin pe timpul zilei la instituții, mai toți angajații și-au cumpărat mașini noi, botoșănenii care locuiesc în zonă parchează și ei acolo, iar parcarea cu plată din fața Fiscului este de multe ori plină. Mai mult, pe aleea dintre Primărie și Fisc stau uitate două autoutilitare și o decapotabilă. „Important pentru noi că avem procedura de a ridica mașinile abandonate. Intrăm pe procedură și le ridicăm”, a conchis primarul Flutur.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.3 ° C
6.6 °
5 °
67 %
4.5kmh
36 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
10 °
mar
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...