Deputatul Rotaru face plângeri după scandalul din aeroport

0

Incidentul de pe aeroportul Salcea de la sfârşitul anului trecut, în care a fost implicat deputatul PSD Răzvan Rotaru, a luat o turnură neaşteptată. În urma afirmaţiilor făcute de liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS, Bogdan Bănică, prin intermediul unei reţele de socializare, parlamentarul botoşănean, care este reprezentat de avocatul Alina Cornea, din cadrul Baroului Botoşani, a făcut plângere la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava contestând atât atitudinea poliţistului care a intervenit atunci, cât şi a liderului de sindicat, care ar fi făcut o serie de afirmaţii neadevărate şi denigratoare. Mai mult, tot prin intermediul apărătorului său, Răzvan Rotaru a făcut şi o plângere penală împotriva poliţiştilor, contestând în instanţă inclusiv procesul verbal prin care a fost sancţionat.

„Chiar astăzi (n.r. – ieri, 20 februarie a.c.) am fost la IPJ Suceava pentru audieri în vederea declanşării cercetării disciplinare împotriva celor doi poliţişti. Am invocat atât atitudinea acelor lucrători, cât şi încălcarea prevederilor Statutului poliţistului, contestând totodată afirmaţiile care au fost făcute publice şi care nu au corespuns realităţii”, a declarat pentru „Monitorul”, avocatul Alina Cornea, care a adăugat că liderul de sindicat i-ar fi atribuit parlamentarului botoşănean o serie de cuvinte şi expresii pe care acesta nu le-a folosit în realitate.

„A fost o chestiune de un minut sau două, prin care domnul poliţist l-a rugat să mute maşina, iar el nu a făcut altceva decât să spună că maşina nu staţionează acolo, ci a oprit doar pentru câteva clipe pentru a-şi aştepta fratele care tocmai se îndrepta spre maşină. A întrebat doar dacă poate sta un pic, în condiţiile în care mai erau şi alte maşini acolo, iar domnul poliţist era foarte nervos”, a arătat Alina Cornea. În opinia avocatului, de aici şi până la afirmaţiile făcute de liderul de sindicat există o diferenţă colosală, Bogdan Bănică atribuindu-i parlamentarului un limbaj pe care acesta nu l-a folosit nicidecum.

„Nu ştim cum să catalogăm ce a urmat după acea postare pe Facebook pentru că nu vrem să greşim, dar ne întrebăm cui i-a folosit întreg scandalul generat şi care a fost scopul. Cert este că acele afirmaţii făcute de liderul de sindicat i-au adus grave prejudicii domnului deputat, mai ales că în zilele imediat următoare el şi-a pierdut tatăl, care a decedat. De altfel, scopul prezenţei domnului Rotaru la aeroport a fost tocmai pentru a-şi aştepta fratele, care urma să vină din străinătate întrucât tatăl lor era grav bolnav”, a adăugat Alina Cornea.

Cât priveşte procesul verbal de sancţionare întocmit de poliţist, acesta a fost contestat la Judecătoria Suceava, instanţa urmând să decidă asupra corectitudinii întocmirii şi a legalităţii acestuia.

„Nici vorbă de ameninţări”

Scandalul a izbucnit pe 6 ianuarie, când Bogdan Bănică, preşedinte executiv al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS a publicat pe pagina sa de Facebook o serie de informaţii cu privire la un incident care ar fi avut loc pe 31 decembrie 2019, în aeroportul „Ştefan cel Mare” din Suceava şi în care ar fi fost implicat deputatul PSD de Botoşani, Răzvan Rotaru. În acea postare se menţiona că poliţistul de serviciu a observat un autoturism parcat neregulamentar, moment în care i s-a adresat şoferului, pentru a elibera zona. „Pe principiul „pe mine mă vezi, pe ăla nu”, conducătorul auto începe cocălăreala. Ce nu e prins în filmare e că i se solicită documentele de identitate, la care, surpriză: Nu îţi dau niciun act, bă, sunt deputatul Rotaru Răzvan-Ilie, şi îi flutură poliţistului un carton cu poză ştampilată”, se arăta în postarea lui Bogdan Bănică, care ar fi adăugat că parlamentarul botoşănean l-ar fi ameninţat pe poliţistul de la Transporturi. „Ajung eu la Bucureşti şi te dezbrac în c… gol, am eu grijă de tine”, a scris Bogdan Bănică atribuindu-i această replică lui Răzvan Rotaru, care în final a fost sancţionat contravenţional pentru oprire neregulamentară, nerespectarea indicaţiilor poliţistului, neînmânarea documentelor pentru control şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, amenda aplicată fiind de 2.240 lei. „La mai mare, boss, felicitări pentru cum respecţi legile ţării pe care şi tu (paradoxal) le-ai votat. Dacă nu erai deputat aş fi zis că eşti un tupeist nemernic, un exemplu de frustrare şi nesimţire ordinară. Dar din păcate eşti deputat, Rotaru Răzvan-Ilie şi nu-mi permit să-ţi spun adevărurile astea”, se mai menţiona în postarea cu pricina.

Contactat atunci de reporterii „Monitorul”, deputatul Răzvan Rotaru a recunoscut că a existat un aşa-zis incident pe aeroport şi l-a regretat, dar a negat limbajul şi comportament atribuit lui de liderul de sindicat. „Într-adevăr, am oprit pentru câteva minute şi nici nu am coborât de la volan, dar în spatele meu era un şir lung de maşini. Nici vorbă de ameninţări, pentru că la drept vorbind nu sunt ministru de Interne, ci un simplu om”, a spus atunci deputatul Răzvan Rotaru.

Deja ai votat!
se încarcă...