Mașini închiriate din Iași vândute ilegal la Botoșani

0

Doi tineri care au închiriat două autoturisme din municipiul Iași, le-au vândut mai apoi la o societate de dezmembrări auto din municipiul Botoșani. Dați în vileag de reprezentanții firmei de închirieri auto, cei doi indivizi, unul în vârstă de 24 de ani, din județul Suceava, iar celălalt de 29 de ani, din orașul Podu Iloaiei (județul Iași), au fost reținuți ieri de polițiști fiind cercetați pentru abuz în formă continuată, tentativă de înșelăciune și înșelăciune.

Faptele s-ar fi petrecut în urmă cu o săptămână, mai exact în perioada 11 – 15 februarie a.c., când cei doi suspecți au închiriat două autoturisme, de la două societăți de profil din municipiul Iași, pe care le-ar fi înstrăinat către o societate cu profil dezmembrări auto, de pe raza municipiului Botoșani. Marți, pe 18 februarie a.c., tinerii au încercat să repete scenariul și, după ce au închiriat un alt autoturism de la o firmă de profil din municipiul Iași, au încercat să îl vândă pe raza județului Vaslui.

În urma plângerilor formulate de reprezentanții firmelor păgubite, cazul a fost preluat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași, iar cu sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Vaslui și IPJ Botoșani, anchetatorii au reușit să le ia urma celor doi țepari. „În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 20 februarie a.c., tinerii bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de abuz de încredere în formă continuată, tentativă de înşelăciune și înșelăciune au fost reținuți de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind introduși în Arestul IPJ Iași, astăzi ei urmând să fie prezentați, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași”, se arată într-un comunicat de presă emis astăzi de Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Iași. Cercetările continuă.

Deja ai votat!
se încarcă...