Scandal de la banii alocaţi zonei de agrement Cornişa

0

Fondurile alocate pentru zona de agrement Cornişa au devenit motiv de scandal politic la nivelul deliberativului local.

Eugen Ţurcanu, directorul Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement, structură care administrează Parcul Cornişa, s-a declarat nemulţumit de faptul că, la propunerea viceprimarului Cosmin Andrei, subvenţia care urma să fie asigurată de la bugetul local pentru Cornişa a fost diminuată de la 1.769.000 lei la 269.000 lei.

Oficialul a explicat că, în aceste condiţii, angajaţii de la Cornişa vor primi în martie doar 70% din salarii. „Am făcut încasări de 700.000 de lei de la 1 ianuarie până acum. Am plătit salariile cu 500.000 de lei pe ianuarie şi februarie şi factura la Modern Calor de 103.000 lei. Mai avem 70.000 de lei disponibili până când încep încasările adevărate. Ieri, de exemplu, s-au făcut 130 lei la patinoar şi vreo 1000 de lei la piscină. Practic, nu ştiu dacă o să acoperim salariile, cu 70%”, a declarat Eugen Ţurcanu. Acesta a anunţat că se fac deja economii. „Am chemat ieri colegii de la tehnic şi am cerut să închidă lumina în parc, cât se poate închide, pe alei, pe străzile principale, să închidem căldura în toate incintele, inclusiv la piscină”, a precizat directorul DSPSA.

În acelaşi timp, acesta susţine că s-a primit şi o factură de la Enel de  460.000 de lei. „Avem o speţă că Enel-ul. Nu ne-a emis o o factură pe şase luni anul trecut, dintr-o greşeală de sistem a lor, şi au făcut o regularizare şi ne-au trimis acum o factură de 460.000 lei. E adevărat că au acceptat o eşalonare, dar vine factura lunară de 100.000, de 70.000 de lei, depinde”, a mai spus Eugen Ţurcanu

Acesta îi acuză pe consilierii social democraţi că doresc să se ajungă la închiderea Parcului Cornişa, fiind induşi în eroare de spectacolul care doreşte să se organizeze şi de sumele din sponsorizări. “O să închidem, ce să facem? Asta este iresponsabilitatea celor din PSD. Le-am spus, ei au pus pata pe nu ştiu ce spectacol. Noi am trecut faptul că vom avea sponsorizări la venituri proprii, nu am trecut la capitolul sponsorizări pentru că ele se trec ulterior în buget şi de asta am crescut veniturile proprii. I-am rugat să taie din venituri proprii că le-am supraestimat în ideea de a ne corecta şi de a ne pune pe noi cu botul pe labe, că au vrut să facă aici povestea capra cu trei iezi, să fie sânge pe pereţi. Nu au ascultat. M-am rugat, numai în genunchi nu am stat în faţa lui Tincu şi a lui Cosmin Andrei. Pe Cornişa am primit 270.000 de lei subvenţii, în condiţiile în care am cerut un milion şi ceva şi mi-au tăiat un milion şi jumătate. Nu am un milion şi jumătate pe funcţionare”, a concluzionat Eugen Țurcanu

În replică, viceprimarul Cosmin Andrei susţine că de la  Parcul de Agrement Cornişa nu s-au luat bani de la secţiunea de funcţionare.  “În ceea ce priveşte alocarea pentru Parcul de Agrement Cornişa în nenumărate rânduri domnul primar ne-a transmis împreună cu domnul director Ţurcanu că acest parc realizează venituri substanţiale şi că este pe plus. Este un obiectiv profitabil şi că nu mai are nevoie de subvenţie. Pentru anul 2020 am propus diminuarea subvenţiei de la un capitol care privea organizarea unui mega eveniment cu un buget de 1,3 milioane de lei, neafectând celelalte capitole care privesc salariile şi investiţiile pentru Parcul de Agrement Cornişa, acolo unde sumele au fost aprobate aşa cum s-a solicitat”, a spus Cosmin Andrei.

Tot acest scandal are o tentă politică, dat fiind faptul că mai sunt doar câteva luni până la alegerile locale. Fiecare tabără politică prezintă însă situaţia într-o lumină care să o favorizeze. „S-au redus banii de la capitolul bunuri şi servicii unde au înscris nişte evenimente. Nu a umblat nimeni la salarii. Probabil, directorul DSPSA se referă la faptul că nu are lichidităţi”, a explicat un oficial din primărie.

Deja ai votat!
se încarcă...