spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTSute de milioane de euro pentru a aduce civilizaţia în judeţ (video)

Sute de milioane de euro pentru a aduce civilizaţia în judeţ (video)

Deşi suntem în 2020, aproximativ jumătate dintre localitățile de pe raza județului Botoșani nu au rețea de apă și canalizare. De câțiva ani, lucrurile au început însă se se miște și în această direcție iar Nova Apaserv a reușit să acceseze bani europeni pentru extinderea rețelei de apă și canalizare. Cu toate acestea, Botoşaniul este pe ultimile locuri la acest capitol, între toate judeţele din ţară.

Operatorul de apă a semnat recent un nou proiect cu un consultant în vederea întocmirii documentației pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată. Mai precis, rețeaua de apă și canal ar urma să fie extinsă în alte 12 unități administrativ teritoriale în următorii ani.
Teoretic, potrivit unei directive europene, în toate localitățile botoșănene ar fi trebuit să existe rețea de apă și canal încă din anul 2018. Practic, cu aproximație jumătate din unitățile administrativ teritoriale din Botoșani beneficiază de apă și canal însă puțini cetățeni s-au branșat la rețea.
Obligativitatea operatorului de apă este însă să extindă rețeaua în toate comunele. În acest sens, Nova Apaserv a semnat un nou contract de servicii cu un consultant ce urmează să faciliteze accesul la atragerea de bani europeni pentru ca în comunele botoșănene să ajungă conductele de apă.

Parctic, consultantul care a câștigat proiectul va trebui să depună la Uniunea Europeană o cerere de finanțare și să atragă peste 200 de milioane de euro pentru extinderea rețelei de apă.

Iar în plus va fi cuprinsă și o aducțiune în zona Dângeni- Trușești-Ștefănești cu sursă stația de tratare Ștefănești.

Consultantul care a câștigat proiectul în vederea documentației, are la dispozție 60 de luni pentru pregătirea și accesarea fondurilor europene.

Valoarea contractului încheiat cu firma de consulanță depășește 12 milioane de lei fără TVA, iar proietcul este cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
8 ° C
11.6 °
7.8 °
91 %
0.6kmh
14 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...