Bărbat internat din cauza unei pisici

0

Un bărbat a ajuns la spital, din cauza unei muşcături de pisică. Incidentul a avut loc la începutul săptămânii, în gospodăria bărbatului, din Botoşani, însă iniţial a ignorat plăgile suferite la nivelul pumnului stâng.

Joi, după două zile, acestuia i s-a umflat foarte tare mâna, resimţind dureri puternice la nivelul zonei afectate, astfel că s-a prezentat la Urgenţe. Din cauză că verigheta îi oprea circulaţia, acesta a fost dus imediat în camera de consultaţii, urmând ca medicul de gardă să decidă conduita terapeutică necesară şi vaccinarea acestuia.

Ulterior, medicii au decis internarea bărbatului, acesta fiind transferat din Urgențe pe Secția de Chirurgie Plastică și Reparatorie.

Numărul scăzut al câinilor vagabonzi de pe străzile oraşului a adus la o situaţie mai puţin obişnuită în ultrimile luni. Potrivit medicilor, tot mai mulţi botoşăneni au ajuns la spital atacaţi de pisicile vagaboande.

Un astfel de caz a fost şi în urmă cu două săptămâni, al unei femei de 60 de ani, care a ajuns azi la Urgenţe cu multiple răni la ambele mâini, după ce o pisică fără stăpân a atacat-o fără motiv. Femeia obişnuia să hrănească felina aciuată pe lângă blocul în care aceasta locuieşte, însă în ziua cu pricina, în momentul în care s-a apropiat de locul în care îi lăsa mâncare, pisica a atacat-o, zgâriind-o pe mâini de mai multe ori.

Speriată, femeia a venit la Urgenţe, unde cadrele medicale i-au pansat rănile de pe ambele mâini. ”Mușcătura de câine sau pisică poate fi destul de periculoasă, mai ales dacă animalul prezintă rabie, motiv pentru care este recomandat ca toate persoanele care sunt mușcate de animale să se prezinte în serviciul UPU pentru prelucrarea plăgii și pentru vaccinarea antitetanos”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD.

Deja ai votat!