Botoşăneancă rănită grav în timpul unei căţărări pe munte (video)

0

O botoșăneancă a fost grav rănită după ce a căzut în gol în timpul unei cățărări. Femeia efectua un exerciţiu de căţărare la Cascada Cailor din Munţii Pietrosul Rodnei în momentul în care a căzut şi a suferit numeroase traumatisme, fiind nevoie de intervenţia echipajului local Salvamont Maramureş.

Potrivit salvatorilor, femeia, în vârstă de 38 de ani, având domiciliul în judeţul Botoşani, participa alături de un grup de căţărători profesionişti care efectuau un exerciţiu de antrenament la Cascada Cailor, unde peretele are o înălţime de 100 de metri. “Turista rănită este din judeţul Botoşani şi făcea, alături de un grup de căţărători profesionişti, un exerciţiu de antrenament, respectiv căţărare în zona îngheţată a Cascadei Cailor. În urma căderii a suferit mai multe traumatisme, dar şi o fractură a genunchiului. A fost recuperată în cel mai scurt timp posibil din munte de echipa Salvamont Maramureş care operează în oraşul Borşa”, a spus Sorin Timiş, primarul orașului Borșa.

Conform aceleiaşi surse, victima a fost transportată de salvatorii montani cu ajutorul unei sănii trase de un ATV, până la punctul de întâlnire cu echipajul SMURD care apoi a transportat-o pentru îngrijiri medicale spre Spitalul Orăşenesc Borşa.

SURSA FOTO-VIDEO: SALVAMONT BORŞA

Deja ai votat!
se încarcă...