Elicopter SMURD chemat de urgență la Botoșani (video)

0

Un bărbat de 79 de ani, din Botoșani, a fost preluat în urmă cu câteva momente de către echipajul cu medic al Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) pentru a fi predat ambulanței aeriene SMURD.

Bărbatul a ajuns în Urgențe din cauza unor dureri în piept și a fost diagnosticat cu infarct de către medicii specialiști botoșăneni, care au solicitat transferul acestuia în clinică universitară pe cale aeriană.

Aeronava SMURD aterizat pe terenul unității militare 01189, de unde a preluat pacientul și l-a transferat pe calea aerului la Institutul de Boli cardiovasculare din Iași. “Pacientul a fost stabil pe perioada transportului la elicopter, acesta fiind predat echipajului SMURD în parametri optimi pentru transportul pe calea aerului”, a precizat medicul Cătălina Duhaniuc, din cadrul SJA Botoșani.

Pentru transportul aerian la Iași SMURD a folosit vechiul elicoper pentru evacuări medicale, un MI-17, aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviație ca aeronavă de rezervă pentrul elicopterul SMURD, în prezent defect, în urma unei misiuni medicale, tot în județul nostru, în urmă cu o săptămână.

Elicopterul MI -17, dezvoltat ca o versiune a elicopterului MI-8, este varianta de export a Federaţiei Ruse. Îmbunătăţirile faţă de MI-8 se referă la amortizoarele de vibraţii şi cele două motoare a căror putere este mai mare cu 500cp. MI-17 este echipat cu instrumente, avionică, radar Doppler şi autopilot pentru operare în toate condiţiile. Misiuni: transport personal şi materiale, sprijinul acţiunilor de intervenţie, evacuare medicală, căutare – salvare, cercetare şi supraveghere aeriană prin observare vizuală, stingerea incendiilor, etc.

Deja ai votat!
se încarcă...