Eltrans nu scapă de probleme – Un tramvai a deraiat în zona fostului cinematograf Luceafărul

0

Astăzi, 22 februarie, un tramvai a deraiat în zona fostului Cinematograf Luceafărul. Deraierea s-a produs la scurt timp după ce tramvaiul a făcut rondul.

Victor Ivănescu, directorul general al Eltrans, a explicat că tramvaiul a sărit de pe şine din cauza stării căii de rulare. „S-a rupt o bucată din canalul metalic ce susţine şina şi boghiul a deraiat. Tramvaiul a fost repus pe şine în aproximativ o oră şi zece minute. Circulaţia în zonă nu a fost blocată”, a mai spus Victor Ivănescu.

În scurt timp societatea de transport local nu se va mai confrunta cu astfel de probleme. Tramvaiele vor fi înlocuite cu autobuze noi, dat fiind faptul că în municipiu vor fi demarate lucrări de reabilitare şi modernizare a infrastructurii de transport cu tramvaiul.

Victor Ivănescu a precizat că marţi, 25 februarie, în sala de şedinţe a Consiliului Municipal, va fi semnat contractul cu firma care va asigura societăţii Eltrans, în baza unui leasing operaţional, nouă autobuze noi. Furnizorul de autobuze pentru Eltrans este asocierea BCR FLEET Management SRL şi Anadolu Automobil Rom SRL (reprezentanta firmei ISUZU Turcia, în România – n.r.). „Ei au la dispoziţie maxim 150 de zile pentru a ne asigura autobuzele, dar sperăm ca primele autobuze să le primim mai repede”, a mai spus Victor Ivănescu.

 

Deja ai votat!
se încarcă...