Regulament pentru folosirea gratuită a terenurilor de sport de lângă şcoli

0
Regulament pentru folosirea gratuită a terenurilor de sport de lângă şcoli

Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului, a iniţiat un regulament pentru folosirea gratuită a terenurilor de sport de la şcoli de către toţi cei care iubesc mişcarea în aer liber. Acest regulament va fi lansat în consultare publică, după care va fi aprobat în Consiliul Municipal. Edilul susţine că în urmă cu mai mulţi ani copiii din cartierele Botoşaniului jucau fotbal, handbal sau baschet în curtea şcolilor, prilej cu care „se legau cele mai trainice prietenii şi unde nu conta în ce ești încălțat sau dacă ai adidași rupți, nu conta dacă ai tricou original de la vreo echipă sau unul alb, simplu, scris cu pixul pe spate”.

„Majoritatea școlilor din municipiul Botoşani sunt de cartier, înconjurate de blocuri şi absolut toate sunt închise după ore și în weekend. Vă întreb sincer, de câte ori v-ați gândit în ultima vreme la tinerii de astăzi, care nu mai au norocul generației noastre și nici nu mai au unde să meargă și să uite de tehnologie, fără a plăti? Noi am fost norocoși, nu a trebuit să închiriem niciodată terenurile școlii noastre din cartier și astfel am crescut frumos și sănătos”, a scris Cosmin Andrei pe o reţea de socializare.

Cosmin Andrei îşi doreşte ca terenurile de sport de lângă şcoli să fie deschise în special la final de săptâmână şi în vacanţe pentru toţi cei care vor să facă mişcare.

Potrivit edilului, monitorizarea terenurilor de sport se poate face de către paznicii unităţilor de învăţământ. În cazul în care apar situaţii care nu pot fi gestionate de paznici, aceştia pot solicita sprijinul poliţiştilor locali. „Majoritatea terenurilor de sport sunt concesionate către agenţi economici care le pun la dispoziţie contra cost, în afara orelor de curs, celor care doresc să joace fotbal. În momentul concesionării s-au făcut nişte investiţii, dar acele investiţii nu au mai fost actualizate şi consider că este rolul primăriei să facă investiţiile în terenurile de sport, nu să vină entităţi private care să pună o suprafaţă sintetică şi apoi să închirieze şi să folosească aceste terenuri în afara orelor de curs”, a explicat viceprimarul.

Viceprimarul a anunţat că la şcolile unde sunt concesionate terenurile de sport, nu vor mai fi prelungite contractele, la expirarea acestora.

+12 -3

se încarcă...