spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTUSR are din nou candidat la Primăria Botoșani (video)

USR are din nou candidat la Primăria Botoșani (video)

USR are un nou candidat la Primăria Botoșani după scandalul provocat de plecarea lui Gelu Graur, cel care a fost desemnat inițial de membrii organizației municipale drept candidat. Este vorba de Marcel Gheorghiță, fondatorul partidului, președintele organizației municipale și contracandidatul lui Gelu Graur în alegerile interne. „Sunt foarte multe probleme și trebuie să găsim soluții la ele. Cei care au fost până acum ne povestesc că anul acesta vor face și aia, și aia, și aia, ca-n orice an electoral, dar nimic nu se face sau nu s-a făcut. La noi nu putem spunem decât că vom face. Promitem că vom încerca să facem, să ne implicăm să facem lucrurile mai bune”, a declarat Marcel Gheorghiță, care speră să obțină un scor electoral de 23%-25%, la fel ca și la Consiliu Local.

Marcel Gheorghiță, cel care a fost votat de colegi să deschidă și lista de consilieri locali, a exclus orice alianță politică, mai puțin cea cu PLUS.

Andrei Drancă, președintele USR Botoșani nu se teme de faptul că PLUS l-ar putea propune drept candidat la Primăria Botoșani pe Gelu Graur. „Noi îi așteptăm. PLUS deocamdată nu are candidați, dar îi așteptăm să-şi finalizeze și ei lista să putem negocia. Ideea este de liste comune… Noi avem în protocol niște criterii prin care candidații pot fi validați. Nu cred că va întruni criteriile (n.r. – Gelu Graur). Statutul este clar, vorbesc de el, dar nu vor să-l bage în seamă”, a declarat Andrei Drancă.

Scandal de la lista de consilieri

În urmă cu o săptămână, Gelu Graur a fost exclus din USR Botoșani de către Biroul Județean (BJ) al partidului. În replică, Gelu Graur a declarat că va sesiza Comisia de Arbitraj, atât la nivel județean, cât și la nivel național și va reclama neregulile din organizația USR Botoșani. Până astăzi, Comisia de Arbitraj nu a fost convocată.

În urmă cu două săptămâni, USR Botoșani s-a umplut de bucluc. Gelu Graur, desemnat drept candidat al USR Botoșani, și-a anunțat joi retragerea din cursă, nemulțumit de locul 5 de pe lista de consilieri locali pe care a fost „plasat” de colegii din partid și a lansat un atac dur la liderii organizației județene. Membrii vechi ai USR i-au cerut socoteală, invocând faptul că statutul partidului prevede că lista de consilieri locali este cea stabilită prin vot de către adunarea generală. De partea cealaltă, Gelu Graur le-a transmis că el se expune prin candidatură, că va cheltui niște bani cu această aventură politică și că e firesc să fie primul pe listă, mai ales că a avut, în acest sens, și o discuție de principiu cu cei din conducerea partidului.

Andrei Drancă susține că discuția „a fost la o țigară”, că „așa crede și el că ar fi normal”, dar că „prevederile statutare sunt altele și că nimeni nu se aștepta la acest vot dat de membrii organizației”. Din acel moment, lucrurile ar fi degenerat și între cele două tabere s-au aruncat cuvinte grele.

Apropiat al lui Gelu Graur rămas pe listă

Interesant este că pe lista de consilieri locali se regăsește pe poziția a patra, Andrei Turcoman, un apropiat al lui Gelu Graur. „Cu toții suntem colegi. Nu știam că USR are echipe. Știam că USR este o mare familie. Și suntem”, a replicat Andrei Turcoman în momentul în care a fost întrebat cum mai poate conlucra cu USR după ce Gelu Graur a fost exclus.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.4 °
8.6 °
66 %
1.3kmh
96 %
mar
14 °
mie
20 °
joi
13 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...